28 / 03 / 2024

Antalya Ramada Plaza: Otelimizde kaçak yok!

Antalya Ramada Plaza: Otelimizde kaçak yok!

Ramada Plaza Antalya Otel işletmecisi Karakaş A.Ş. Yönetim Kurulu Avukatları Adil Bingöl ve Nesrin Dor imzasıyla basına servis ettikleri açıklama ile otel hakkında bazı gazetelerde yeralan haberleri eleştirdi.



Önceki gün bazı gazetelerde yer alan rüşvet operasyonunda adı geçen ve kaçak bölümler varmış gibi bahsedilen Ramada Plaza yönetimi bu duruma yazılı olarak tepki gösterdi. 


Söz konusu haberlerde otelin kaçak bölümleri varmış gibi gösterildiğini ancak bunun gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kamuoyuna önemli aç ıklamam izdir: Faaliyete geçtiği 5 yıldan bu yana farklı vesilelerle Antalya kamuoyunun gündemine gelen Ramada Plaza Antalya Oteli şirketimizin bir ticari işletmesidir. Bu güne kadar, otelimizle doğrudan ilgisi olmayan konularda dahi, bir kısım yerel ve ulusal basın tarafından otel işletmemizi karalayıcı mahiyette haberlere yer verilmiştir. Beş yıldır süren kamuoyu algısını yönlendinne amaçlı bu tür haber ve dedikodulara şirketimizce hiçbir şekilde doğrudan yanıt verilmemiş, yasal mercilerde şirketimizin hakları sağlanmış ve ilgililerin yasal sorumlulukları ortaya çıkmıştır. 


Ancak, son olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir rüşvet operasyonunda şirketimize ait otelin haberin ana konusundan öte kaçak bölümleri varmışçasına haber konusu yapılması bizleri derinden üzmüş ve bu konuda kamuoyunu aydınlatma gereği duymamıza yol açmıştır." Avukatımızdan rüşvet istemiş "Hâlihazırda tutuklanarak cezaevine gönderildiğini öğrendiğimiz ilgili kamu görevlisi, şirketimiz Yönetim Kumlu üyeleri ya da otelimizin yetkili müdürleri ile hiçbir irtibata geçmeksizin doğaldan şirketimiz avukatından rüşvet talebinde bulunmuş ve şirketimiz avukatıııca hukukçu kimliğinin gerektirdiği özen ve sorumluluk gereği Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli bildirim yapılmak suretiyle ilgili kişi hakkında ceza soruşturmasının başlaması sağlanmıştır. İlgili hakkında yargılama sürdüğünden ve gerekli kararı Yüce Türk Yargısı vereceğinden, bu konuda açıklamamız bundan ibarettir. Ancak şu hususu önemle vurgulamamız gerekirse, şirketimiz kurulduğu günden bu yana hiçbir kişi veya kurumla gayrı yasal bir ilişki içinde olmamıştır. Şirketimizin tüm faaliyetleri yasal sınırlar içindedir. Bu nedenle hiçbir kişi ya da kurumdan çekineceğimiz hiçbir husus bulunmamaktadır." İmar planlarına uygunuz "Haber içeriklerinde otelimizin kaçak bölümleri ile ilgili soruşturma yapıldığı belirtilmekte ise de, hâlihazırda 2009 yılından beri ülkemiz ve Antalya turizmine hizmet eden otelimize ait hiçbir kısımda kaçak yapılaşma yoktur. Otelimizin ana binası günübirlik tesis alanları ve sair tüm kısımları yürüdükteki imar mevzuat ve planlarına uygun halde olup yıkımını gerektirir hiçbir yapı bulunmamaktadır. 


Gerektiği takdirde bu husustaki tüm izin, ruhsat ve yargı kararlarını kamuoyu ile paylaşmaya hazırız. Kaldı ki, haricen öğrendiğimize göre rüşvet nedeniyle adı geçen kamu görevlisi otele ait kaçak yapılar nedeniyle değil, bir yapı denetim firmasının istihkak alacakları nedeniyle soruşturma yapmak üzere valilikçe görevlendirilmiştir." Yasal haklarımızı kullanacağız "Otelimiz faaliyete geçtiği günden beri yasal olarak üzerine düşen tüm sorumlulukları eksiksiz yerine getirme gayreti içinde olmuştur. Nitekim atıl vaziyette bulunan eski Antbirlik binası ile sosyal tesislerinin yerine şirketimizce " tT İKjBT, ıtn "1,1 m ciddi yatırımlar yapmak suretiyle dünya çapında isme sahip 5 yıldızlı Ramada Oteli, Antalya ve ülke turizmine kazandırılmıştır. Bu şekilde hem Antalya'nın bu bölgesi yeniden canlandırılmış ve hem de 6(X) yatak kapasitesi ile şehir ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlanmıştır. Otelimizde sezon ayrımı gözetilmeksizin 225 personel çalıştırılmakta, bu surette işçi istihdamına da önemli katkı sağlanmaktadır. Bundan böyle Otelimizi kaıalayıcı nitelikte haberlere yer verilmesi halinde ilgililer hakkında, geçmişte olduğu gibi, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildirmek isteriz. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunar, Gazze, Suriye, Irak ve benzeri yerlerde Müslüman toplumuna yönelik zulüm ve saldırıların bir an önce sonlanması dileğiyle tüm İslam toplumunun Ramazan Bayramını içtenlikle kutlarız." 


Antalya Gazete Bir


Geri Dön