27 / 04 / 2024

Antalya'da 41 tesisin açılışı ne zaman gerçekleştirilecek?

Antalya'da 41 tesisin açılışı ne zaman gerçekleştirilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu EXPO 2016’nın açılışı için gelecekleri Antalya’da yapımı tamamlanan 41 tesisin açılışını da gerçekleştirecek



Antalya, 22 Nisan'da tarihi günlerinden birini yaşayacak. Türkiye'nin bugüne kadar üstlendiği en büyük uluslararası organizasyon olan ve ana medya sponsorluğunu SABAH'ın üstlendiği EXPO 2016 Antalya'nın açılışının gerçekleşeceği 22 Nisan günü, Antalya hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu birlikte ağırlayacak.


TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu Antalya'ya gelişlerinde ilk olarak saat 14.30'da Kepez'deki Turgut Özal Spor Salonu yanında düzenlenecek toplu açılış törenine katılacak. İki lider toplamda 841.5 milyon lira bütçeli 41 tesisin açılışını gerçekleştirecek. 41 tesislik listede EXPO 2016 yer almazken, EXPO ile birlikte açılışı yapılan tesislerin toplam bütçesi 2.5 milyar liraya yaklaşıyor. Daha önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016'nın toplam proje maliyetinin 1.5 milyar liranın üzerinde olduğunu açıklamıştı.


RAYLI SİSTEM

Açılışı yapılacak 41 tesisin toplam bütçesinin 410.9 milyon liralık bölümünü raylı sistem 2'nci aşama projesi ve raylı sistem araç temini oluşturuyor. Raylı sistem araç temini de dahil olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin 10 projesinin toplam yatırım bedeli ise 285.7 milyon liraya ulaşıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin sadece G-20 Zirvesi ve EXPO 2016 bağlantı yollarının ve köprülerinin yapımı için harcadığı bütçe 90 milyon lirayı aşıyor.


EĞİTİM VE SAĞLIK YATIRIMLARI

Açılışlar kapsamında ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 33 milyon lira bütçeli 10 okul projesi ile 10.7 milyon liralık 100 yataklı Serik Devlet Hastanesi de yer alıyor. TEİAŞ Bölge Müdürlüğü'nün enerji iletim hattı ve trafo merkezlerinden oluşan 5 projesinin toplam bütçesi de 96 milyon lira seviyesinde. DSİ Bölge Müdürlüğü'nün ise açılışı yapılacak 4 projesinin yatırım bedeli 76.5 milyon lira olarak dikkat çekiyor.


OLİMPİYATLARI ARATMAYACAK

EXPO'nun resmi açılışı ise olimpiyat açılışlarını aratmayacak. Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği'nin (AIPH) Kongre Merkezi fuayesinde düzenleyeceği resepsiyon ile başlayacak tören Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı konuşmaların ardından konukların ülke bahçelerini ziyaretiyle sürecek. Tören, EXPO Kulesi önündeki meydana kurulan sahnede ve EXPO gölü içerisinde sergilenecek su, ses ve ışık gösterisi ile son bulacak. Liderler açılış gösterisini SABAH Şakayık Terası'ndan izleyecek.



Sabah




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Daha önce yaptığı 3 bin 500 kişilik İstanbul Kongre Merkezi'yle Ortadoğu ve Avrupa'nın en merkezini yapan Taca İnşaat, 5003 kişilik Antalya Expo oditoryumuyla kendi rekorunu kırdı. Antalya Expo 23 Nisan'da halka açılıyor. 8 milyon kişinin gelmesi beklenen Expo 2016 Antalya'yı 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'm açması bekleniyor. Expo 2016 Antalya içinde yer alan kongre merkezi, kule ve Osmanlı Bahçeleri'nin yapımını 9 ayda bitirdiklerini belirten Taca inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, "120 metre Expo kulesiyle sembol bir proje oldu. Türkiye'nin Eyfel'ini süratle ve kaliteyle tamamladık" dedi. 




Posta




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Antalya kadar tüm Türkiye'nin kalbi yarın EXPO 2016'da atacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılacak EXPO'ya 6 ayda 8 milyon ziyaretçi bekleniyor.


Dünya Botanik EXPO'su, “Çiçek ve çocuk" temasıyla düzenlenen EXPO 2016 Antalya yarın açılacak. Deyim yerinde ise 6 ay boyunca dünyanın gözü Türkiye'de olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılacak EXPO'ya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vincente Loscertales ile bazı büyükelçiler ve diğer davetliler katılacak EXPO sergi alanına 8 milyon ziyaretçi bekleniyor Faruk Çelik, Antalya'nın ülke turizmine katkı sağlayacağını ve uluslararası yatırımcı sayısını artıracağını söyledi.


Terör katılımı etkilemedi


Terör nedeniyle ülke katılımları konusunda bir sorun yaşanmadığını belirten Çelik, “İlk dönemlerde bununla ilgili spekülasyonlar yapıldı. Terörün ve göçmen krizinin ülke katılımlarını olumsuz etkileyeceğine dair değerlendirmeler yapıldı. Bahçecilik EXPO'ları arasında, Japonya'nın Osaka şehrinde düzenlenen EXPO'dan sonraki en yüksek ülke katılımı EXPO 2016 Antalya'da oldu. EXPO 2016 Antalya'ya katılmak üzere sözleşme imzalayan ülke sayısı 52'ye ulaştı" dedi. EXPO, 4-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Gıda ve Tarım Örgütü FAO'nun 30. Avrupa Bölge Konferansı'na da ev sahipliği yapacak.



Yeni Şafak


Geri Dön