25 / 04 / 2024

Antalya'da büyüklükleri 2.5 ile 3 arasında değişen 7 deprem daha kaydedildi!

Antalya'da büyüklükleri 2.5 ile 3 arasında değişen 7 deprem daha kaydedildi!

Antalya Valiliği, saat 17.21'de meydana gelen depreme bağlı herhangi bir hasarın bildirilmediğini, can ve mal kaybı da yaşanmadığını açıkladı. İlk depremin ardından büyüklükleri 2.5 ile 3 arasında değişen 7 deprem daha kaydedildi




Antalya Valiliğince yapılan açıklamada, Akdeniz Doğu Baseni'nde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından kentte can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.


Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 17.21 sıralarında Antalya Körfezi'nde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 18.30 itibarıyla valiliğe ulaşan herhangi bir can ve mal kaybı bulunmadığı, ayrıca depreme bağlı bir hasar da olmadığı ifade edildi.


Öte yandan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgilere göre, saat 17.21'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki ilk depremin ardından büyüklükleri 2.5 ile 3 arasında değişen 7 deprem daha kaydedildi.


Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yakını bulunan ve depremi hissederek dışarı kaçan Fatih Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem başladığında dördüncü katta olduğunu ve uzanırken telefonun sallandığını gördüğünü anlattı. Özgür, televizyonu tutarak düşmesini engellediğini belirterek, "Hastamızı yukarıda bıraktık. Karşı odadakiler dua okumaya başladı" dedi.


Memurevleri Mahallesi sakinlerinden Nuray Karakuş da depremin ardından dışarı çıktıklarını kaydetti. Çok korktuklarını belirten Karakuş, "Çaresizlik çok kötü. Bitmesini beklemek çok kötü. Bitmeyecekmiş gibi gelmesi çok kötü" diye konuştu.


Aynı mahallede bakkal dükkanı işleten Halil Tüğgen, depremin başladığını fark edince dışarı çıktığını, bu sırada eşinin panikle telefonundan kendisini aradığını anlattı. Eşinin 12. katta olduğu için depremi daha çok hissettiğini ifade eden Tüğgen, "Komşular da evlerden indiler. Herkes korkmuştu. Bu sıralar sık deprem oluyor. Bu kadar sık deprem olmasından endişeliyiz" dedi.


Deprem nedeniyle kentte bir süre GSM ve internet bağlantısında da kesinti yaşandı.


AA


Geri Dön