23 / 04 / 2024

Antalya’da imar barışına 144 bin 514 başvuru geldi!

Antalya’da imar barışına 144 bin 514 başvuru geldi!

Antalya’da ‘imar barışı’ kapsamında 144 bin 514 yapı kayıt belgesi verildi. En fazla belge Manavgat'ta düzenlenirken, Manavgat'ı Kepez ve Alanya takip etti.



Antalya’da ‘imar barışı’ kapsamında 144 bin 514 yapı kayıt belgesi düzenlendi. Şubat ayı verilerine göre; en fazla belge düzenlenen ilçe yüzde 13,2’lik oranla Manavgat olurken, Kepez 2’inci, Alanya 3’üncü sıraya yerleşti. En az başvuru İbradı, Akseki, Demre ve Finike’den geldi.

19 İLÇE LİSTELENDİ

Merkez ilçeler arasında bulunan Muratpaşa’da yapı kayıt belgesi talebi başvuru sayısı yüzde 7,6, Aksu’da yüzde 6,2, Konyaaltı’nda yüzde 5,6, Döşemealtı’nda yüzde 3,3 odu. Kemer’de bu oran 6,4, Serik’te 6,5, Kaş’ta 5,2 olarak gerçekleşti.

VAKİT KAYBEDEMEYİZ

İmar barışı kapsamında ortaya çıkan verilerin çok önemli olduğunu dile getiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cem Oğuz, şunları söyledi: “Riskli yapıların tespiti açısından çok önemli veriler elde edildi. Şimdi vakit kaybetmeden riskli yapılara müdahale edilmeli.”

MÜDAHALE DE ÖNEMLİ

Yeni yapıların güvenliği konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Oğuz, “Yılbaşı itibariyle yasal zorunluluk haline getirilen çipli beton uygulaması yapı güvenliği açısından çok önemli. Bu sistem sayesinde betonun kalitesini, ne zaman, nereye döküldüğünü dijital ortamda görebiliyoruz. Tabi tespit edilen ihlallere zamanında müdahale de çok önemli” şeklinde konuştu.

10,5 MİLYON BAŞVURU

İmar barışı kapsamında yapılan başvurunun 10,5 milyona ulaştığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çipli beton uygulamasıyla ilgili şunları söylemişti: “561 bin çipli beton alımı ve denetimi yapıldı. Müteahhitlerimizi sınıflandırdık. 500 konut yapmış müteahhitler bundan sonra 500 konut üretebilecek. Ama 500 konut hiç üretmemişse ‘Sen 500 konut yapma’ diyoruz.

İmar barışından 10,5 milyon kişi faydalandı!


Geri Dön