20 / 04 / 2024

Antalya'da inşaata yatırım yapılıyor!

Antalya'da inşaata yatırım yapılıyor!

Kepez Müteahhitler Derneği Üyeleri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın inşaat sektöründe en büyük yatırımcılarından birinin Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade etti. 



Kepez’in Antalya’nın ön bahçesi olduğunu dile getiren Başkan Türel, “Antalya çok şanslı bir dönemden geçiyor. TBMM’de kanun çıkartabilecek şansa sahip olduğumuz bir dönemdeyiz. Şans insanlar gibidir. Her zaman ayağımıza gelmiyor bunu iyi değerlendirelim” diye açıklama yaptı. 

Habertürk'te yer alan habere göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Müteahhitler Derneği Üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Mehmet Ali Ünal ve dernek üyelerinin katıldığı kahvaltılı toplantıda açıklamalar yapan Başkan Türel, kepeze yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. 

Türkiye’nin müteahhitlik hizmetlerinde dünyanın ikinci ülkesi olduğunu hatırlatan Başkan Türel, müteahhitlerin inanılmazı başardığını söyledi. İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Başkan Türel, “İnşaat sektörü ne kadar başarılı olursa ekonomi o kadar iyiye gider. Halkın refahı da o kadar yükselir” dedi. Kepez Belediyesi ile elele vererek inşaat sektörüne yeni yatırım imkanları açacak gayretleri ortaya koyduklarını anlatan Başkan Türel, Antalya’da inşaat sektörü itibariyle alt alta konulduğunda en büyük yatırıcılardan birinin altyapı ve üst yapısıyla büyükşehir belediyesi olduğuna dikkat çekti. 

Müteahhit firmalarının da Kepez’i güzelleştirmeye çalıştığını vurgulayan Başkan Türel, “Kepez eskiden Antalya’nın maalesef arka bahçesi görünümümdeydi. Ama şimdi Hakan başkanla el ele verdik. Kepez ilçemizi Antalya’nın ön bahçesi yaptık. 20092014 arası Hakan Başkan tek kanatla uçtu. Ama şimdi artık çift kanatla uçuyoruz. Kepezaltı santral projemiz Türkiye’nin en iyi en sorunsuz projesi. Yepyeni bir Antalya ortaya çıkardık. Bir çok mahallenin imar problemini el ele vererek çözebilme şansımız oldu. Düzenli planlama olmazsa hiç bişey olmaz. Kanalizasyon, yol, okul, spor alanı, arıtma olmaz. İmarsız alanda sizlerin de hizmet etme şansı yoktu. Şimdi yatırım alanları iş imkanı yapma şansınız oldu. Kepez şimdi Antalya’nın sizlerin de katkısıyla Antalya’nın ön bahçesi oldu. En kötü plan plansızlıktan iyidir. Ama biz en kötü planı değil en iyiyi planlıyoruz. Kepez kalkınıyor, Antalya kalkınıyor, Türkiye kalkınıyor, alt yapısıyla üst yapısıyla”
 


Geri Dön