18 / 04 / 2024

Antalya'da kaçak yapılar için yıkım kararı!

Antalya'da kaçak yapılar için yıkım kararı!

İmar Barışı’nda son haftaya girilirken fırsatçıların Adrasan ve Çıralı’yı hedef seçtiği ortaya çıktı. Antalya'da 105 kaçak ağaç bungalov tespit edildi. Kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.



Antalya'da 'İmar Barışı' kapsamında yürütülen çalışmalarla fırsatçıların oyunları tek tek bozuluyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre son yapılan denetim ve uydu takibi sonucu Kumluca ilçesindeki doğa harikası turizm cenneti Adrasan ve Çıralı'da kaçak bungalov ev planları bozuldu.

EVLER TESPİT EDİLDİ

Fırsatçıların, doğal güzellikleri hedef aldığı bölgede 'İmar Barışı'nı delmeye kalkışan uyanıklar Adrasan ve Çıralı'da kaçak ağaç evler yaptı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kontrollerde kaçak 105 yapı tespit edildi.

YÜZDE 64'Ü YIKILDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediyeler tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 2018 yılında yapılan ve usulsüz olarak İmar Barışı'ndan yararlanmak için başvurulan bin 6 kaçak yapı ortaya çıkarıldı. 

İmar Barışı süresini kapsamayan bu kaçak yapıların 64'ünün yıkımı tamamlandı. 6 Haziran'da yürürlüğe giren ve yıl sonunda bitecek olan İmar Barışı kapsamında Antalya'da düzenlenen 'Yapı Kayıt Belgesi' sayısı 101 bin 949 olarak kaydedildi. 


Geri Dön