19 / 04 / 2024

Antalya'da tematik park ihalesi sonuçlandı!

Antalya'da tematik park ihalesi sonuçlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Yavuz Özcan Parkı içinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) lokalinin yıkımını da içeren eski Özel İdare Alanı Çevre Düzenlemesi ihalesi yapıldı..



Büyükşehir Belediyesi'nin Yavuz Özcan Parkı içinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) lokalinin yıkımını da içeren eski Özel İdare Alanı Çevre Düzenlemesi ihalesi yapıldı Yavuz Özcan parkı içerisinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği lokalinin yıkımını da içeren 'Yavuz Özcan Parkı ve Eski İl Özel İdare Alanı Çevre Düzenlemesi ile Kadınyarı İçinde Seyir Parkuru Yapımı İşi' ihalesi, Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Danışmanlar Ofisinde yapılan ihaleye, 22 firma katıldı. İdarenin 6 milyon 592 bin TL yaklaşık maliyet belirlediği proje için en düşük teklif 3 milyon 627 bin TL iİe Mutlu Mimarlık İnşaat şirketinden gelirken, en yüksek teklifi veren firma 6 milyon 960 bin TL ile KGM İnşaat ve KGM Granit Ortak Girişimi oldu. 


Teklif veren firmalar İhalede 6 firmanın teklifi 5 milyon TL'nin üzerinde gerçekleşti. Okaner İnşaat 5 milyon 424 bin TL, Erka İnşaat 5 milyon 994 bin TL, Sıraç İnşaat 5 milyon 855 bin TL. Kumsan İnşaat 5 milyon 171 bin TL. Onka İnşaat 5 milyon 397 bin TL. Sun Otomotiv İnşaat 5 milyon 758 bin TL teklif sundu. 14 firmanın teklifi ise 4 milyon- 5 milyon TL arasında kaldı. İhaleye katılan 3K İnşaat 4 milyon 218 bin TL. İsparta Kule 4 milyon 844 bin TL. Gebizli Mimarlık 4 milyon 694 bin TL. TNA İnşaat 4 milyon 870 bin TL, Ulu İnşaat 4 milyon 795 bin TL, Karaoğlu Peyzaj 4 milyon 996 bin TL, Abdurrahman Şirin İnşaat 4 milyon 958 bin TL, AVM Mühendislik 4 milyon 498 bin TL, Ladin İnşaat 4 milyon 51 bin TL. Mehmet Ergiin ve Punto İnşaat Ortak Girişimi 4 milyon 264 bin TL, Sanlar İnşaat 4 milyon 883 bin TL, Net Yapı Mühendislik 4 milyon 674 bin TL. Pey-Art Peyzaj 4 milyon 869 bin TL ve Konyaaltı İnşaat 4 milyon 877 bin TL teklif verdi. Teklif alma süreci tamamlanan ihale, komisyonun teklifler ve dosyalar üzerinden yapacağı incelemenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in onayıyla kesinlik kazanacak. 


Tematik park yapılacak İhale, Antalya kent merkezinde 2004 yılında taşıyıcı kolonlarında yaşanan patlama sonrası boşaltılan ve ancak 10 yıl sonra büyükşehir belediyesi tarafından yıkılan eski İl Özel İdare binasının olduğu alanla birlikte ÇYDD lokalinin de bulunduğu Yavuz Özcan Parkı ve Kadınyarı'nı içine alıyor. Şartnameye göre yer tesliminin ardından 240 gün içinde tamamlanacak proje kapsamında Yavuz Özcan Parkında müzik temalı, eski İl Özel İdare alanında ise çocuk temalı peyzaj çalışması yapılacak. Diğer yandan Büyükşehir Belediyesinin ÇYDD'nin park içindeki lokali boşaltması için tanıdığı 30 günlük siiıe de 24 Kasım Pazartesi günü dolacak. Büyükşehir Belediyesi, plan bütünlüğünün sağlanması, yer teslimi ve imalatların yapımında gecikme yaşanmaması için ÇYDD'ye kiraya verilen ünitelerin elektrik, su ve kira bedelleri ödenerek boş olarak teslim edilmesini isterken, aksi takdirde tahliye yoluna gideceğini bildirdi.


Antalya Gazete Bir


Geri Dön