23 / 04 / 2024

Antalya'daki oteller Maliye Bakanlığı'nı sevindirdi!

Antalya'daki oteller Maliye Bakanlığı'nı sevindirdi!

Maliye Bakanlığı, Antalya'da faaliyette bulunan 548 otel ve tatil köyünden, irtifak hakkı ile bu işletmelerin cirosundan 93 milyon TL gelir elde etti



Maliye Bakanlığı, dünyada yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle turizm sektöründe sıkıntı yaşanmasına
rağmen Antalya'da faaliyette bulunan 548 otel ve tatil köyünden, irtifak hakkı ile bu işletmelerin cirosundan 93 milyon TL gelir elde etti.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da otel ve tatil köylerinden irtifak hakkı ve ciro geliri ile Milli Emlak Müdürlüğü'nce yapılan arazi satışları, ecri misil ve kiralardan 146 milyon TL
gelir elde edildiğini söyledi. Antalya'da Milli Emlak gelirlerinde geçen yıla göre yüzde 10 artış olduğunu belirten Mat, küresel ekonomik kriz nedeniyle her sektörde olduğu gibi turizmde de bir sıkıntı yaşandığını anımsattı.

Antalya'da 548 adet otel ve tatil köyü bulunduğunu anımsatan Mat, bu işletmelerden irtifak hakkı ile ciro gelirlerinden 93 milyon TL gelir elde edildiğini bildirdi. Mat, arazi satışlarından 26 milyon, ecri misilden 21 milyon, kira gelirlerinden de 5 milyon TL gelir sağladıklarını kaydetti.

-METRO VE IKEA, ARAZİ ARIYOR-
Küresel ekonomik krize rağmen Antalya'da milli emlak gelirlerinde artış olduğuna dikkati çeken Mat, 2010 yılında da Hazine arazisi satışlarından 11 milyon TL gelir beklediklerini bildirdi.

Mat, Antalya'nın yeni yaşam alanı Yeşilbayır beldesinde ticaret alanı olarak kullanılabilinecek 25 bin metrekare, özel sağlık alanı için de 20 bin metrekare büyüklüğünde hazine arazisi bulunduğunu bildirdi. Bu arazilerin satışı için Ocak ayında ihale yapılacağını anlatan Mat, şöyle konuştu.

"Antalya'da yatırım için uygun hazine arazileri var. İhtiyaca göre de yeni yatırım alanları bulmaya çalışıyoruz. Ticari ve özel sağlık hizmetleri yatırımı için iki ayrı parsel bulunuyor. Bunlar yeni yılın ilk ayında ihale edilecek. Antalya'da yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı firmalar da arazi arıyor. Metro ve IKEA gibi uluslararası firmalarla İstanbul'da özel hastaneleri bulunan bir grup ile 3-4 ayrı firma arazi arıyor."

Mat, Atılım Üniversitesi ile Gaye Vakfı'nın Yeşilbayır bölgesinde, Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı'nın da Serik bölgesinde üniversite kuracağını, üniversite için bu kuruluşlara Hazine arazisi tahsis edildiğini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön