26 / 04 / 2024

Antalya'nın 3. havalimanı Kumluca'ya yapılacak!

Antalya'nın 3. havalimanı Kumluca'ya yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı İlçeleri'ne çıkarma yaptı. Kumluca'ya yapılacak yatırımlardan bahseden Başkan Menderes Türel, Kumluca'ya havaalanı yapılması için gerekli çalışmalara başlandığını müjdeledi...





Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı İlçeleri'ne çıkarma yaptı. Kalabalık , bir basın ordusunun da katıldığı batı ilçeleri gezisinde bölgeye yapılacak yatırımları anlatan Türel önemli müjdeler verdi. Kumluca'da bir basın toplantısı düzenleyen Türel, bölgeye yeni bir havaalanı yapılacağını müjdeledi.



Başkan Türel, Kumluca'ya yapılacak yatırımlarla ilgili olarak, "Adrasan'ın onaylanmış imar planlarını koltuğumun altına koyarak geleceğim. Kumluca'ya Kültür Merkezi kazandıracağız. Karagöl İçme Suyu Temini Projesi iki ay içinde tamamlanacak. 65 kilometre su hattı yapacağız. Kumluca Katı Atık ve Bertaraf Tesisi kazandıracağımız üç önemli ilçeden biri olacak. Mavikent ve Beykonak'ta birleştirilen Toptancı Hal'i iki ay içinde bitmiş olacak" diye konuştu. 

 



YER TESPİT ÇALIŞMASI 


Geçtiğimiz hafta raylı sistem hattı protokolü için Ankara'ya gittiğini hatırlatan Türel, "Burada havaalanı yeniden gündemimize geldi. Vekil arkadaşlarımız da bu konu ile yakın dan ilgileniyor. Daha önce Demre-Kaş civarında bir alan tespiti yapılmış. Ancak burası büyük uçakların inebileceği bir alan değil. Biz charter uçakların, tarifeleri uçakların inmesini arzu ediyoruz. Böyle bir alan bulmak güç  ama çalışmalarımız sürüyor. Salı günü Altyapı Genel Müdürlüğü bölgeye bir heyet gönderiyor. Yapılacak çalışmalarla havaalanının nereye yapılabileceği tespit edilecek" diye konuştu. Konunun bugünden yarına sonuçlanacak bir husus olmadığını da aktaran Türel, "Havalimanı yapacak bir yer bulursak, ki bulacağımıza inanıyorum, Antalya'nın üçüncü havaalanını buraya yapmayı düşünüyoruz" dedi. 



FİNİKE'YE ASAT HİZMET BİRİMİ


Finike'de de inceleme ve ziyaretlerde bulunan Başkan Menderes Türel, ASAT hizmet biriminin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Türel burada yaptığı konuşmada "Artık her gelişimizde Finike'ye yeni projelerle geleceğiz" ifadelerini kullandı. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Başkan Türele ziyaret anısına bir hediye takdim etti. Türel, Finike caddelerinde ilçe halkıyla da bir araya gelip sohbet etme imkanı buldu. 



DEMRE AVRUPAİ GÖRÜNÜM ALACAK 


Demre'de coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Başkan Menderes Türel, ilçenin Avrupai bir görünüme kavuşması için gereken desteği vereceklerini söyledi. Türel, "Eski Halk Pazarı yerinde 2400 metrekarelik alanda yeni bir meydan düzenlemesi yapacağız. Çağman ve Belören mahallelerinin içme suyu sorununu 3,5 milyon TL'lik bir yatırımla, 32 kilometre hat döşeyerek çözüyoruz. İki senede Demre'ye tarafından 20 milyon TL yatırım yapılacak. 852 metrekarelik mezbaha projesi bu sene ihaleye çıkacak, yılsonuna kadar bitecek. 1,5 milyon TL'lik yatırımla sahil düzenlemesini Demreli vatandaşlarımıza kazandırıyoruz" diye konuştu. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, toplantı sonrasında Türel'e Demre Belediye Meclis kararı ile verilen fahri hemşehrilik unvanını verdi. 



Sabah Akdeniz



Geri Dön