28 / 03 / 2024

Antalya'nın şubat ayı ihracatı 109,9 milyon dolar!

Antalya'nın şubat ayı ihracatı 109,9 milyon dolar!

Mustafa Satıcı, bu yılın ilk 2 ayındaki (Ocak-Şubat) toplam ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 230,7 milyon dolar, sadece şubat ayı ihracatının ise yüzde 2,15 artarak 109,9 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.




Antalya'nın şubat ayındaki ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,15 artarak 109,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, bu yılın ilk 2 ayındaki (Ocak-Şubat) toplam ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 230,7 milyon dolar, sadece şubat ayı ihracatının ise yüzde 2,15 artarak 109,9 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.


Yaş meyve ve sebze ürünlerinin ihracatında son dönemde yoğun sıkıntılar yaşanmasına rağmen şubat ayında bu sektörün ihracatının yüzde 10,4 oranında artışla 46,4 milyon dolar olarak gerçekleştiğini vurgulayan Satıcı, şöyle devam etti:


"Madencilik sektörü ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49,7'lik bir artışla 18,1 milyon dolar düzeyine yükseldi. Şubat ayında en fazla ihracat gerçekleştiren diğer sektörler ise sırasıyla kimya, ağaç-orman ürünleri ve tekstil oldu. Ukrayna'da yaşanan siyasi karışıklık ve Bulgaristan sınırında yaşanan geçiş belgesi sorunu, bölgemizdeki ihracat artışının sınırlı düzeyde kalmasına neden oldu."


Satıcı, Rusya Federasyonu'nun 21,1 milyon dolarlık alımıyla 2014 yılının ikinci ayında Antalya'nın en fazla ihracat yaptığı ülke olduğunu kaydetti. Şubatta Ukrayna'ya yapılan ihracatın da yüzde 100,5 artarak 8,8 milyon dolar düzeyine çıktığını belirten Satıcı, "Böylece Ukrayna, Rusya'dan sonra bölgemizden en fazla ihracat gerçekleştirilen ikinci ülke konumuna yükseldi. Ukrayna'yı sırasıyla Almanya, Irak ve Çin Halk Cumhuriyeti takip etti" bilgisini verdi.



AA


Geri Dön