25 / 04 / 2024

Antalya'nın turizm hedefi 20 milyon turist!

Antalya'nın turizm hedefi 20 milyon turist!

Turizm Yatırımcıları Derneği Bölgesel Toplantısı, Antalya'da yapıldı. Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.



Antalya'da kış aylarında 2 bin futbol takımının kamp yaptığını ifade eden Türker, "Sorunlarımız sektörün büyümesine paralel olarak büyüyor. Bizim de kendimizi buna adapte etmemiz lazım. Sorunumuz yok mu, şüphesiz ki çözmemiz gereken çok fazla sorunumuz var. Çözme konusunda ortak bir irademiz de var. Antalya'daki turizm sorunu devletin en üst kademesindeki yöneticilerin de gündeminde" diye konuştu. 



İldeki sivil toplum örgütlerinin duyarlılığına değinen Türker, Antalya'da sivil toplumun çok dinamik olduğuna işaret etti. Türker, sivil toplum örgütlerinin zaman zaman kamu yöneticilerini yorduklarını belirterek, "Bu duyarlılık bizim için çok kıymetli. Yanlış yaptığımız yerlerde bize doğruyu söylemeleri ve karşılıklı görüş alışverişi çok önemli" diye konuştu. Antalya ekonomisi hakkında bilgi veren Türker, Rusya'daki krizin sokaktaki simitçiden dondurmacıya herkesi etkilediğini sözlerine ekledi. 



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, büyükşehir belediyesinin Antalya'da turizm yatırımcılarından olduğuna işaret etti. Belediyenin turizm için alt yapıya yatırımı yaptığını anlatan Türel, şöyle konuştu: "Burada yapılan toplantılarla biz de turizmle ilgili sorunları tespit edip kendimize ev ödevi çıkaracağız. Pazar zenginliğinin artması hususunda önemli gayretlerin olması lazım. 

Birkaç pazara bağlı bir turizm sektöründe krizler sıkıntı yaşatabilir. Bir krizi atlatırken başka bir krizle karşı karşıya kalınabilir. Pazar zenginliği olursa bu krizler daha kolay atlatılabilir." TYD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy da Antalya'nın Türkiye turizminin başkenti olduğu hatırlattı. Antalya'nın geçen yıl 12 milyon turist ağırladığını kaydeden Ersoy, 2023'te kentte 20 milyon turist ağırlanmasının hedeflendiğine dikkati çekti. 



Türkiye'de en fazla yabancının konakladığı ilin Antalya olduğunu vurgulayan Ersoy, şunları söyledi: "Belediye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli yatak sayısı 500 binin üzerindedir. 

Tesis sayısı ise 2 bin 100 civarındadır. Bugüne kadar Antalya deniz, kum, güneş şehri olarak pazarlanan bir destinasyondu ama yapılan yatırımların bedelleri, büyüklüğü, bunun dışına çıkılması gerektiğini, bölgenin 12 ay pazarlanabilen bir destinasyon haline geldiğini ortaya koydu."



Yedigün Gazetesi


Geri Dön