23 / 04 / 2024

Antalya'nın vizyon projeleri MIPIM 2017'de tanıtıldı!

Antalya'nın vizyon projeleri MIPIM 2017'de tanıtıldı!

Antalya Büyüksehir Belediyesi'nin projeleri Fransa’nın Cannes sehrinde düzenlenen dünyaca ünlü ‘Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’ MIPIM’in gözdesi oldu.



Fransa'nın Cannes sehrinde bu yıl 28'ncisi düzenlenen, 90 ülkeden 2 bin 300 profesyonel katılımcının yer aldıgı MIPIM Fuarı'na Antalya Büyüksehir Belediyesi damga vurdu. Bu yıl 3'ncü kez dünya vitrininde boy gösteren Büyüksehir Belediyesi, vizyon projeleriyle fuarın gözdesi oldu. KepezSantral Kentsel Dönüsüm Projesi, Konyaaltı Liman Projesi, Bogaçayı Projesi, Kruvaziyer Liman Projesi ve Tünektepe Projesi Türk ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odagı oldu.


FUARIN YILDIZI

Antalya Büyüksehir standı, yaklasık 25 bin ziyaretçiye kapılarını açan MIPIM'de en çok ziyaret edilen stantlar arasında yer aldı. Antalya'nın marka degerini arttırmak, yatırımcılar için çok cazip bir sehir oldugunu dünyaya duyurmak ve projelerin tanıtımını yapmak amacıyla fuara katılan Antalya, görkemli standıyla fuarın yıldızları arasında yer aldı. Ziyaretçiler Antalya Büyüksehir Belediyesi standında 1.4 milyon metrekarelik alanda altyapı ve insaat çalısmaları devam etmekte olan Türkiye'nin en büyük "kentsel dönüsüm" projesi olan KepezSantral'i yakından görme fırsatı buldu.


BAKAN ÖZHASEKI'DEN ÖVGÜ

MIPIM'de bulunan Çevre Sehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya Büyüksehir Belediyesi'nin standını ziyaret ederek vizyon projeleri inceledi. Bakan Özhaseki, özellikle 3 boyutlu olarak Büyüksehir Belediyesi standında yer alan KepezSantral Kentsel Dönüsüm Projesi'nden övgüyle bahsetti. Projeye hayran kalan Bakan Özhaseki; "Her projede muhakkak elestirilecek bir sey bulunur; fakat ben bu proje karsısında gerçekten söyleyecek bir sey bulamıyorum" dedi.


DÜNYANIN ILGISI ANTALYA'DA

Dinamik sehir yapısı, dogal güzellikleri ve hayata geçirilecek vizyon projeleriyle Antalya, MIPIM'de Amerika'dan Japonya'ya uluslararası pek çok yatırımcının odagında yer aldı. Yapılan es toplantılarda Kiev, Leipzig, Essen, Ghent, Amsterdam, Buenos Aires, Saint Petersburg belediye baskanları Antalya'ya özel ilgi göstererek ikili temaslarda bulundu. Fuarda Antalya Büyüksehir Belediyesi üst düzey yetkilileri tarafından B2B (Business to BusinnesIkili Is Görüsmeleri) görüsmeleri yapıldı. Çesitli sektörlerden farklı firma temsilcileri, emlak konusunda uzman kisiler Antalya standını ziyaret ederek gelecege yönelik isbirligi yapma hususundaki isteklerini dile getirdi.


RAKAMLARLA MIPIM 2017

Fransa Cannes'da gerçeklestirilen MIPIM 2017'ye 25 bin ziyaretçi, 90 ülke, 5300'ü askın yatırımcı ve finansal kurum, 3500 gelistirici,3800'ü askın CEO ve Yönetim Kurulu Baskanı, 2600'ü askın katılımcı sirket, 350'yi askın konusmacı, 2000 mimar, 500 yerel yönetim katıldı. 150 network etkinligi, 100'ü askın konferans gerçeklestirildi. Türkiye, MIPIM'de 850 katılımcı, 1800'lik alan, 150 sirketle yer aldı. MIPIM'e milyar dolarlık projeleriyle katılan sehirler; Antalya, Balıkesir, Hatay, Istanbul ve Kocaeli.


BOGAÇAYI, ANTALYA'NIN DEGERINE DEGER KATACAK

Türkiye'nin Kanal Istanbul'dan sonraki ikinci çılgın projesi olan Bogaçayı Projesi, Antalya'ya çok önemli marka deger saglayacak. Yaklasık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Bogaçayı Projesi kapsamında büyük biryat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil olusturulacak. Içerisinde yasam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacak. Bogaçay nehrinin beslenme havzası içerisinde kalan 927 kilometrekarelik alanın tamamı ele alınarak, havza bütünü içerisindeki her türlü afet ve altyapı riskine çözümler getirilecek. Projeyle, Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taskın ve sel riskinin de önüne geçilecek. Son 80 yılda 70 metresi kaybolan Konyaaltı sahilindeki erozyona da çözüm getirilecek.


TÜRKIYE'NIN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜSÜMÜ

Türkiye'nin en büyügü olan 'Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüsüm Projesi' ile Antalya yeni bir cazibe merkezine kavusuyor. Sosyal alanları, pazarları, halk pazarları, okulları, yesil alanları, alısveris caddeleri, müzeleri, içinden geçen raylı sistemi ile Antalya'nın en kaliteli bölgesi olusacak. Proje halkın büyük destegi ile adım adım hayata geçiyor. 3 bin 258 hak sahibinin yüzde 99'u projeye evet dedi. Bu bir Türkiye rekoru. Akıllı kent konseptinde olacak proje aynı zamanda toplam 261 bin metrekare yesil alanıyla Türkiye'ye örnek bir yasam merkezi olacak.


KRUVAZIYER VE YAT LIMANI PROJESI

Büyüksehir Belediye Baskanı Menderes Türel'in Antalya'ya kazandırmak istedigi rüya projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Liman Projesi için deniz ve kara zemin etüt çalısmalarına baslandı. Turizm sektörüne büyük katkı saglaması beklenen proje ile Antalya tarihi, dogası ve çekim merkezleriyle kruvaziyer turizmde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacak. Sehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin ugrayabilecegi Kruvaziyer Limanı Projesi, hem turizme hem de sehir esnafına büyük katkı saglayacak. Proje ile 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanasabilecek. Yat Limanı ise 426 yat kapasiteli olacak. Kruvaziyer ve yat turizminin önemli noktalarından biri haline gelecek Antalya'ya deniz yoluyla gelecek binlerce turist, esnafın yüzünü güldürecek.


TÜNEKTEPE PROJESI

Tünektepe Projesi ile Döner Gazino'nun bulundugu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis, cazibe merkezi ve yasam alanı projesi hayat bulacak. Burası halkın da günübirlik ulasabilecegi, istifade edebilecegi bir tesis olarak hizmet verecek. Projede 3 Akdeniz Foku'nun arasında devasa bir turuncu küre yer alacak. Gece görüntüsü ise Antalya'ya ayrı bir görsellik getirecek. Proje gerçeklestiginde Antalya'ya gelen herkes, Tünektepe'yi konusacak. Projenin ilk adımı olan 36 vagonlu teleferik tesisi tamamlanarak hizmete girdi.


DÜNYA'NIN EN GÜZEL SAHILI GELIYOR

Büyüksehir Belediyesi, Antalya'nın pırlanta gerdanlıgı Konyaaltı Plajı'na dünyanın en güzel sahil projesini uygulamaya hazırlanıyor. STK'ların yön verdigi proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacagı yepyeni bir çehreyle misafirlerini agırlayacak. Konyaaltı Sahil Projesi'nde; yesil alanlar, denize kadar kesintisiz ulasacak, vatandaslar için sahil, önünde hiçbir engel ve duvar olmayacak sekilde düzenleniyor. Antalyalıların ve her yıl sehri ziyarete gelen on milyonlarca turistin en iyi sekilde faydalanacagı Konyaaltı bir dünya projesi olarak Antalya'nın degerine deger katacak.



Sabah


Geri Dön