29 / 03 / 2024

Antepia'nın 2. etabı satışa çıktı! 205 bin TL'ye!

Antepia'nın 2. etabı satışa çıktı! 205 bin TL'ye!

Antepia projesinde 470 konut ile satışına başlanan Safir mahallesinin büyük bir kısmı ilk 3 ayda sahiplerini buldu. Yoğun talep üzerine konut sayısı 614 'e çıkarıldı ve kısa bir sürede satıldı. Ayrıca proje bugün yüzde 50 'ye varan oranlarda değer kazandı



Sinpaş Yapı ve Paralel Yapı işbirliğiyle Güneydoğu bölgesinin en gelişmiş kenti Gaziantep 'te inşasına hızla devam edilen Antepia projesinin ikinci etabı satışa çıktı. Tanıtımına başlandığı geçen yıldan itibaren yaklaşık yüzde 50 prim yapan proje, değer kazanmaya devam ediyor.

614 konuttan oluşan ve Safir Mahallesi adı verilen ilk etabın satışının tamamlandığı projenin, Yakut Mahallesi adını alan ikinci etabı ve sonrasında satışa çıkacak Zümrüt Mahallesi etabı 465 konuttan oluşuyor. 1,2 milyar dolar ile GAP 'tan sonra bölgeye yapılan en büyük yatırım olarak nitelendirilen projenin 205 bin TL ile 1.810 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkan Yakut Mahallesi etabı Ekim 2013 'de sahiplerine teslim edilecek.

Zirve Üniversitesi ve 2015 'de hayata geçirilecek araştırma ve uygulama hastanesi ile 1 milyon metrekare alana yayılan Antepia projesinin Yakut etabı, farklı özelliklerdeki konut tipleri ve sosyal alanlarıyla dikkat çekiyor. 609 metrekarelik 9+2 yalıların yer aldığı ikinci etapta, 2+1 'den 5+1 'e kadar uzanan farklı konut tipleri bulunuyor.

1 milyon metrekare üzerinde 3 bin 470 konuttan meydana gelen projedE; 18 adet blok, 12 adet yalı, 11 adet villa ve 16 adet ikiz villa yer alacak. İnşaat alanı 560 bin metrekare olan projenin 2. etap inşaat alanı 140 bin 630 metrekare olarak belirlendi. İkinci etapta konutların alanları 108 ile 609 metrekare arasında değişirken fiyatları 205 bin TL'den başlıyor ve 1 milyon 810 bin TL'ye kadar yükseliyor. Projedeki konutların teslimatları Ekim 2013'te gerçekleştirilecek.

Seçkin markaların, özel restoran ve cafelerin yer alacağı Agora Meydanı ve yapımı hızla sürdürülen biyolojik gölet proje bitmeden Gazianteplilerin yeni buluşma adresi olacak.

Tasarım, yönetim koordinasyonu ve satış-pazarlama faaliyetleri Sinpaş Yapı 'nın,   inşasını ise Paralel Yapı 'nın üstlendiği Antepia konut projesinin ikinci etabı, 16 Eylül 2011 cuma günü gerçekleşen basın toplantısı ve aynı günün akşamında Emel Sayın ve Ferhat Göçer 'in sahne aldığı gece ile açıldı.

Yoğun bir basın katılımının gözlendiği basın toplantısında Paralel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ve Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet çelik, Antepia projesinin ikinci etabı ile ilgili detaylı bilgileri paylaşırken, sektör ve Gaziantep 'teki ekonomik gelişmeler hakkında da genel değerlendirmede bulundular.  

Gaziantep 'in Türkiye çapında gösterdiği ekonomik başarılarına değinen Taner Nakıboğlu, “2010 yılı ihracat raporuna göre Gaziantep, ihracat yapan 53 firması ile  Ankara  'yı geride bıraktı. Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi 'nden (OSAM) Yard. Doç. Dr. Marko Chi Keung, üzerinde çalıştığı Gaziantep 'e ilişkin ekonomik gelişme raporunda, çin 'den sonra en hızlı büyüyen ekonominin Gaziantep olduğunu belirtiyor. 2010 yılında Gaziantep'in ihracatının Türkiye ihracatından en az iki kat fazla artması ve 2011 'in sonuna kadar yüzde 15-16 büyüme beklentisi bu raporun doğruluğunu gösteriyor ” dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan 'ın 09 Eylül 2011 Cuma günü dünyanın en büyük mozaik müzesi Zeugma Mozaik Müzesi 'nin açılışında yaptığı konuşmaya da değinen Nakıboğlu, “şžu anda 5 milyar dolar ihracata yürüyen Gaziantep dünyadaki küresel krize rağmen ihracatını artırıyor. Bu gelişmeler hiç kuşkusuz yüksek yaşam standardını da beraberinde getiriyor ” diyerek, Antepia projesinin konsepti ve sunduğu sosyal olanaklarıyla bu ekonomik değişim sürecinin yarattığı beklentileri karşılamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ekonomik gelişmelere bağlı olarak Gaziantep 'teki konut ihtiyacının her geçen gün arttığını kaydeden Ahmet çelik ise projeye ilişkin şunları söyledi; “Antepia projemize başlarken bölgede yüksek oranda görülen konut talebini ve en çok tercih edilen yatırım aracının gayrimenkul olduğunu biliyorduk. Fakat satışlara başladıktan sonra bu taleplerin tahminimizden çok daha fazla olduğunu gördük. 470 konut ile başladığımız ilk etabımızı yoğun talep üzerine 614 'e çıkardık ve tümünü kısa bir sürede sattık ” diyerek projenin bugün yaklaşık yüzde 50 prim yaptığını belirtti. çelik ayrıca satışa çıkan yeni etaptaki konutların büyük bir kısmı için ön talep topladıklarını kaydetti.

614 konutun yer aldığı ve Mart 2013 'de sahiplerine teslim edilecek ilk etap Safir Mahallesi adını alırken, 17 Eylül 2011 'de satışa çıkan ikinci etap ise Yakut Mahallesi ismini taşıyor. Antepia projesinde ikinci etabın devamında satışı sürecek olan Zümrüt Mahallesini, Elmas, Lal ve Pırlanta isimlerini alan etaplar takip edecek.

2+1 'den başlayıp, 5+1 yalıya kadar uzanan farklı tipteki konutların yer aldığı Antepia 'nın Yakut ve Zümrüt Mahallesi, 140 bin 630 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Konutların metrekare fiyatları ortalama 1.700 TL ile 2.950 TL arasında değişiyor. Yakut Mahallesi adını alan ikinci etabı ve sonrasında satışa çıkacak Zümrüt Mahallesi etabı 465 konuttan oluşuyor.   205 bin TL ile 1.810 bin TL fiyat aralığındaki konutlar, 108 metrekare ile 609 metrekare arasında farklı büyüklüklere sahip. 5 ayrı etapta satışa çıkacak projenin, her etabının teslim süresi yaklaşık 2 yıl sürecek. Yakup etabı sahiplerine Ekim 2013 'de teslim edilecek.

Antepia Projesinde konut satışları, banka kredili veya şirket bünyesindeki özel ödeme koşulları ile vadeli olarak gerçekleştiriliyor. Projede özellikle 48 ay vadeli ve vade farksız ödeme planı tercih ediliyor.

Suyun hayat enerjisini projeye yansıtan 75 bin metrekarelik biyolojik gölet, muhteşem bir manzara, huzur ve dinginlik, sandal sefası gibi keyifler sunmanın yanında, küresel sınmaya karşı pek çok özellik de taşıyor. Hiçbir kimyasal katkı maddesine ihtiyaç duymadan ve daha az enerji sarf eden özelliğiyle biyolojik gölet, klasik sistemlere göre önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlıyor.

Dünyada pekçok ülkede örneklerinin yer aldığı bu biyolojik göletin eksilen su miktarının telafi edilmesi için projede bir de “Gri Su Arıtma Tesisi ” bulunacak. Site genelinde lavabo ve duşlardan gelen atık su bu tesiste arıtılarak, göletin eksilen suyunun karşılanması için kullanılacak. Arıtılan bu su aynı zamanda projenin yüzde 85 'ini kaplayan peyzaj alanlarının sulanmasında da kullanılacak. Projenin işletme giderlerini büyük oranda düşüren bu sistem ve göletin biyolojik özelliği sayesinde aidatlara yansıması makul düzeyde olacak.

Antepia 'nın ikinci etabı Yakut Mahallesi 'nde yer alan Agora Meydanı daha proje tamamlanmadan Gaziantep 'in yeni çekim merkezi olmaya aday. 2000 metrekarelik alanı kaplayan Agora Meydanı 'nda site sakinleri ihtiyaçları olan her şeyi bir arada bulabilecekler. Agora Meydanı 'nda, 20 ayrı seçkin markanın yer alacağı mağazalar bulunacak. Dünya ve Türkiye 'den yöresel tatları sunacak cafe ve restoranlarıyla da site sakinlerini ağırlayacak olan Agora Meydanı, kıyısında yer alan gölüyle de eşsiz bir manzara ve keyifli ortam yaratacak.

Antepia 'nın Yakut Mahallesi 'nde keyifli zaman geçirme imkanı veren bir diğer mekan da Fener Cafe … Gölün huzur veren manzarasına karşı konumlanan Fener Cafe, deniz fenerinden ilham alan mimarisi ile de göz dolduracak.

Antepia 'da yerini alan basketbol, voleybol ve futbol alanları, akşam saatlerinde de spor yapabilme imkanı veren aydınlatılmış tenis kortları, açık ve kapalı yüzme havuzları, Gaziantepliler için sporu bir yaşam biçimine dönüştürecek.

560 bin metrekarelik alanın yüzde 85 'lik bölümünü oluşturan yeşil alanlarıyla Antepia, Türkiye 'nin yeşil alanı en fazla projesi olma özelliği de taşıyor. Projenin büyük bir kısmını kaplayan peyzaj, göl kenarı boyunca uzanan fıstık ve meyve ağaçlarında oluşan koru, mesire yeri, parklar, golf sahası ve konut bahçelerinden oluşacak.

0342 472 05 05
0342 444 19 74
www.antepia.com.tr

 


Geri Dön