26 / 04 / 2024

Ar Şirketler Grubu, Arluxia'yı anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Ar Şirketler Grubu, Arluxia'yı anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Ar Şirketler Grubu CEO'su Timuçin Yalı, Arluxia projesinin görücüye çıktığı lansmanda kameraların karşısına çıktı. www.emlakkulisi.tv ekibi, Arluxia projesinin basın lansman toplantısını izledi ve kaydetti...



Arluxia projesinin lansmanını izlemek için tıklayın!


ARLUXİA İLE AR ŞİRKETLER GRUBU BEYKENTDE BOY GÖSTERİYOR!

Bomontide inşa ettiği ve yüzde 85ini sattığı Arista Bomonti projesi ile gayrimenkul sektörüne giriş yapan Ar Şirketler Grubu, Beykentte gerçekleştirdiği Arluxia Home Office isimli ikinci projesi ile sektörde kalıcılığını perçinliyor.

Beylikdüzünün daha düzenli gelişen bölgesi Beykentte 11 dönüm arazi üzerine gerçekleştirdikleri Arluxiaya Arista Bomonti projesindeki tüm sağlamlığı ve kaliteyi getirdiklerini dile getirerek sözlerine başlayan Ar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve gruba bağlı İsta Gayrimenkul Yatırımlarının CEOsu Timuçin Yalı, Arluxianı Beykentte yaşam merkezi olacağını vurguladı.

Eski bir AVM binasını alıp önemli bir kısmını yıkıp, yeni bir yaşam merkezi oluşturmanın gayretinde olduklarını belirten Yalı, Biz güçlü bir firmayız. Bu açıdan parayı değil, müşterimizin kazancını önde tutarız. Tüm projelerimizde müşteri, arsa sahibi ve inşaatçıyı ortak olarak görür ve herkesin kazanmasını isteriz. Örneğin Bomontideki projede artık insanlar ikinci ele dönmeye ve para kazanmaya başladı. Yüzde 85i satılan Arista Bomonti, tüm ofis kültürünü bu projeye de taşıdı dedi.

BEYKENTİN YAŞAM VE CAZİBE MERKEZİ OLMAYA ADAY

İnsanların bir projede kazandıktan sonra diğer projelere de geleceği fikrinden asla taviz vermediklerini ve Arluxiada satışa çıkmadan 25 ofisin opsiyonlandığını belirten Yalı, Burasının cazibe merkezi olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Aristadaki hizmet ve sağlamlık anlayışının yanı sıra ciddi paralar kazanacağımız önemli bir kısmı satmayacağız. Örneğim en alttaki iki katı mağazalara ayırdık. Buraları kiraya vereceğiz. Şimdiden farklı sektörler gruplar halinde dükkan almak istediklerini belirtiyorlar dedi.

YAŞAM MERKEZİNİN KALBİ: ROOF LİFE

Binanın en üst katını Roof Life olarak ayırdıklarını ve satmayacaklarını kaydeden Yalı, İstinye Park ve Kanyonda hangi marka varsa Arluxiada da o markalar yer alacak. Roof alanını insanların nefes alacakları, Büyükçekmece Gölünü ve Marmara Denizini seyredecekleri bir yeme içme alanı olarak tasarlıyoruz. Burada misafirler ağırlanacak ve manzaranın tadı çıkarılacak. Burasını isteyen 10-15 yıllık bir kira sözleşmesiyle önce iş yapmaya başlayacak. Para kazanınca burasını satın almak isteyecek. Ve bizde o zaman satmak için masaya oturacağız. Önce insanların Arluxianın nasıl bir yaşam merkezi olduğuna inanmalarını istiyoruz dedi.

Emsal değeri fazla olmadığı için geniş bir bina yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren Yalı; Tüm ofislerin güneş ışığından yararlanmaları için binayı ikiye ayırdık, aralarda atrium yaparak her yere güneşin girmesini istedik. Oysa bu alanları biz satılabilir metrekare olarak değerlendirebilirdik. Dediğim gibi bizim için önemli olan para kazanmak değil, ortağımız olan müşterinin de aynı zamanda kazanmasını sağlamak dedi.

Projenin detaylarını da aktaran Yalı, satır başlarıyla şu konulara değindi:
Projeye 40 milyon dolar yatırım yapılacak. Bu rakam 60-65 milyon dolar gibi bir geri dönüş sağlayacak. Projeden yüzde 45 kazanç sağlanacak.
Projede fiyatlar 1500 lira ile 3 bin lira arasında satışa çıkacak. Satışlar 5 etap halinde gerçekleşecek ve her etapta yüzde 5 fiyat artacak. Bu durumda şimdi alım yapanlar satışlar bittiğinde yüzde 25 kazanmış olacak.
Arluxiada 100 metrekare bir ofis 150 bin liraya mal olacak. Bu ofis 2 bin liradan kiraya verildiği takdirde 120 aya varmadan geri dönüş sağlanacak.
Arista Bomontide olduğu gibi Arluxiada da maliyetine lüks yaşanacak. Yani 20-25 TL gibi bir rakama Mercedes marka otomobil ile havalimanına gidilecek ve misafirler karşılanabilecek.
Metrobüs ile aradaki 1 kilometre civarındaki mesafe arasında sürekli servis ring seferi olacak.
Bina 9 katlı olacak.
11 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecek.
Toplam 34 bin metrekare inşaat yapılacak, 23 bin 100 metrekare satışa çıkarılacak.
Otoparklar satılan alanlara dahil edilmeyecek.

Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön