19 / 04 / 2024

Arçelik Engelsiz Ürünler projesi başlattı!

Arçelik Engelsiz Ürünler projesi başlattı!

Arçelik, Altınokta Körler Derneği ile ‘Engelsiz Ürünler’ projesi başlattı. Ev aletleri cep telefonuyla yönetilip, özel işaretlemeler, sesli ikazlar sayesinde engellilerin hayatı kolaylaşacak.



Arçelik A.Ş., görme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni çözüm ve uygulamaları hayata geçiriyor. Arçelik A.Ş. ve Altınokta Körler Derneği’nin bir araya gelerek geliştirdiği ‘Engelsiz Ürünler’ projesi ile görme engelliler artık ev aletlerini kimseye ihtiyaç duymaksızın daha rahat bir şekilde kullanabilecek. Görme engelli tüketiciler için ilk aşamada, iki ayrı alanda çözüm ve uygulamalar geliştirildi. Akıllı cihazlar üzerinden kontrol edilebilen ev aletleri tüketiciler için daha rahat kullanım sağlıyor. Beyaz eşyaları kontrol eden HomeWhiz ve TV için geliştirilen akıllı kumanda uygulaması, görme engelli tüketicilerin hayatında yeni bir sayfa açıyor. Bununla birlikte ürünlerde; özel işaretlemeler, sesli ikazlar, Braille alfabeli kullanma panoları ve sesli kullanım kitapçıklarıyla çözümler sunuluyor. 


HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİRLİK  


Arçelik A.Ş. Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, “Her alanda toplumun ihtiyaçlarına duyarlı yaklaşıyor ve sürdürülebilir gelişime büyük önem veriyoruz. Altınokta Körler Derneği’yle yaptığımız işbirliğiyle önemli bir sosyal inovasyon örneği. Ürünlerimizde engelli tüketicilerimizin hayatını kolaylaştıracağız. Bu proje aynı zamanda, Birleşmiş Milletler’in herkes için “erişilebilirlik” hedefi doğrultusunda da ilerliyor” dedi. 


İmza kampanyası işe yaradı 



Altınokta Körler Derneği Başkanı Süha Sağlam ise görme engelli tüketicilerin elektronik ev aletlerini başkasının yardımı olmadan kullanabilmek istediğini belirterek, "www.change.org sitesi üzerinden ev aletlerinin erişilebilir olması için bir imza kampanyası başlattık. Arçelik bizimle iletişime geçti ve birlikte kapsamlı bir çalışma grubu oluşturduk. Arçelik ile birlikte bu konuda daha çok çözüm üretebileceğimize inanıyoruz” diye konuştu. 


Braille Alfabesi 


Ürünlerin üzerindeki düğme, gösterge paneli ve kumandalar için Braille Alfabeli ve ürüne rahatça yapıştırılabilen şeffaf çıkartmalar üretildi. Çıkartmalar ürün kurulum esnasında veya çağrı merkezleri aracılığıyla da temin edilebiliyor. Bu sayede, çamaşır, bulaşık makinesi, fırın ve ocakların kullanımı kolaylaşıyor.


Sesli kontrol da var


Buzdolabı için kontrol düğmesi Braille Alfabesi ile yeniden tasarlandı ve ürüne sesli geri bildirim verme özelliği eklendi. Elektrik süpürgesi toz torbası dolduğunda sesli uyarıda bulunuyor. Eklenen özel bir parça ile ütüde zarar görme riskini azaltıyor.  



Akşam


Geri Dön