25 / 04 / 2024

Ardahan Üniversitesi kampüs ihalesi yapıldı!

Ardahan Üniversitesi kampüs ihalesi yapıldı!

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, eğitim kurumlarının kampüs ihalesinin yapıldığını söyledi.   Ardahan-Kars karayolu üzerindeki çamlıçatak mevkisinde yapılacağı belirtildi...



Prof. Dr. Söylemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, ARÜ kampüsünün kent merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Ardahan-Kars karayolu üzerindeki çamlıçatak mevkisinde yapılacağını belirtti.

Kampüsle ilgili teknik bilgilere de değinen Söylemez, '2 yıllık geçmişi olan üniversitemizin kampüs alanı bin 310 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak. Burada 30 bin metrekare alana derslikler yapılacak. Kapasitesi 70-100 öğrenci arasında değişen dersliklerde aynı anda 3 bin 750 kişi ders görecek. Ayrıca bu ihale içinde 276 daire ve 500 kişilik bir tiyatro salonu yapılacak. Kampüsümüz Türkiye 'de örnek olacak' diye konuştu. İhaleyi kimin aldığı ve maliyeti konusunda bilgi vermenin doğru olmayacağını sözlerine ekleyen Söylemez, itiraz süresinin sona ermesiyle birlikte söz konusu bilgilerin kamuoyuna duyurulacağını belirtti.
AA


Geri Dön