24 / 04 / 2024

Arnavutköy Meclis üyelerinden ilginç arsa teklifi!

Arnavutköy Meclis üyelerinden ilginç arsa teklifi!

Arnavutköy Meclis üyeleri Muharrem Yaman ve Mehmet Akman, ilçenin ihtiyacı olan meydan projesi için yazılı önerge verdi. Önergede Bakırköy İlme Hizmet Vakfı’na ait özel arsanın satın alınarak ilçeye meydan yapılması teklif edildi.



Arnavutköy'de MHP'li meclis üyeleri Muharrem Yaman ve Mehmet Akman, Arnavutköy’ün ihtiyacı olan meydan projesi için geçtiğimiz günlerde yıkımı gerçekleştirilen ve Bakırköy İlme Hizmet Vakfı’na ait Merkez Camisi karşısındaki alanın kullanılabilmesi için arazinin Arnavutköy Belediyesi tarafından kamulaştırılması amacıyla meclise önerge verdi.


Kamulaştırılabilir

Arnavutköy Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının ikinci birleşimi 9 Mart Çarşamba günü Taşoluk Hizmet Binası’nda gerçekleşti. Hadımköy, Yeşilbayır ve Bolluca mahallerindeki toplam 8 imar plan itirazının görüşüldüğü toplantıda MHP'li meclis üyeleri Muharrem Yaman ve Mehmet Akman meclise bir önerge sundu. Arnavutköy’ün meydan eksikliğinin olduğunu söyleyen MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Muharrem Yaman, Merkez Camii önündeki arazinin mülk sahibi vakıf ve tüzel kişilerle anlaşma yoluna gidilerek takas ya da kamulaştırma yoluyla Arnavutköy Belediyesi’ne kazandırılarak meydan olarak kullanılmasını teklif etti.


Bir meydanımız bile yok

Yaman, “Yaşadığımız şehir hızla büyüyor ve gelişiyor iken hali ile ilçemizde yaşayan insanlarımızın da sosyal donatı alanlarına olan ihtiyaçları hızla artmaktadır. Hepimizin de bildiği ve gördüğü üzere ilçemizin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Arnavutköy merkezinde şehir meydanı olarak halkın kullanımına sunabilecek yeterli büyüklükte bir kent meydanı mevcutd eğildir” dedi.


Örnek verdi

Bakırköy İlme Hizmet Vakfı’na ait arazinin vakfın da mağdur edilmeden meydan projesine dönüşmesini arzu ettiklerini ifade eden Yaman, daha önceki dönemlerde yapılan kamulaştırmaları da örnek göstererek şöyle konuştu: “Şu anda geçici bir düzenleme yapılmıştır. Ancak mülkiyet halen vakıf mülkiyetindedir ve yarın ne olacağı belli değildir. Daha evvel belediyenin takas ya da kamulaştırma yolu ile mülk edinimleri olmuştur. Örneğin Arnavutköy Merkez Camii bitişiğinde bulunan ve daha evvelce Dr. Recai Yahyaoğlu’na ait 20011 parsel numaralı arsa takas yolu ile belediye mülkiyetine kazandırılmış ve kadın kültür merkezi olarak halka tahsis edilmiş ve yapılan bu işlem tarafımızın da takdirini kazanmıştı. Yine Şirindere yolu üzerindeki Arnavutköy 7448 parsel üzerindeki cami etrafındaki 7446 ve 7447 parseller üzerinde ev olduğu halde dini tesis alanı olarak belirlenmişti. Bu parseller açısından benzer çalışmanın yapılmasını talep ederiz.”


Başkan da aynı görüşte

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın da bu araziyle ilgili olarak kendileri gibi düşündüklerini duyduklarını da söyleyen Yaman, “Sayın başkanın da burası ile ilgili olarak bizimle aynı düşüncede olduğu duyumlarımız arasında olup bu husus tarafımızı sevindirmiştir” dedi. MHP’li iki meclis üyesi Yaman ve Akman imzalı önerge başkanlık makamına oybirliği ile havale edildi.


Gazetem İstanbul


Geri Dön