26 / 04 / 2024

Artaş Grubu 3 yeni projeye başlayacak!

Artaş Grubu 3 yeni projeye başlayacak!

Artaş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, İstanbul Topkapı'da Kale Endüstrisi Holding'in arsası üzerinde yapımına başladığı Avrupa Konutları Kale projesinin ardından 3 yeni projeye başlıyor.



Süleyman Çetinsaya, eylül ayından itibaren yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek, "Çobançeşme-Ataköy'de yine Kale Endüstri Holding'in arazisinde ofis ve rezidanstan oluşan bir projemiz olacak. Ayazağa'da ortaklarımızla hayata geçirdiğimiz Vadistanbul projemizin 3. etabım da bu dönemde satışa çıkaracağız. Ayrıca Kayaşehir'de de projemiz olacak" dedi. Bugüne kadar 11 bin 500 konutun teslimini yaptıklarım belirten Çetinsaya, temmuz ayında Tema İstanbul'daki konutların da eklenmesiyle bu rakamın 15 bin 600'e çıkacağını kaydetti. 



3 BİN 500 -4 BİN LİRA MAKUL 

Konut fiyatlarının yükselmesinin kendisini üzdüğünü belirten Süleyman Çetinsaya, "Fiyatlar ne kadar yükselirse o kadar az insana ulaşırız" diye konuştu. 



Çetinsaya, "Orta ve alt gelir grubu ev sahibi olmak istiyor. Ancak fiyatların bu seviyeye gelmesiyle ulaşılabilir olmaktan uzaklaşıyor. Metrekare fiyatının 3 bin 500 ile 4 bin lira arasmda olması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Kendilerinin inşaat maliyeti olarak bu fiyatı sağlayabileceklerini anlatan Süleyman Çetinsaya, "Ancak arsa maliyeti eklenince bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Arsa sahipleri inanılmaz fiyatlar ile karşımıza çıkıyor. Maliyetlerimizin asgaride kalması lazım" diye konuştu. Sürekli olarak yükselen fiyatları proje geliştiren bir müteahhit olarak şaşkınlıkla izlediğini ifade eden Çetinsaya, "Kendi projelerimizde de belli fiyata sattığımız daire bir dönem soma 1.5 milyon liraya çıkıyor. Buna üzüleyim mi, sevineyim mi çok arada kalıyorum. İşin aslı fiyatların makul seviyede kalmasıdır" dedi. 


Sözcü


Geri Dön