26 / 04 / 2024

Artvin'deki asma ve taş köprüler TBMM'de konu oldu!

Artvin'deki asma ve taş köprüler TBMM'de konu oldu!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de bulunan asma ve taş köprülere ilişkin olarak Başbakan Yıldırım'a 5 soru sordu..



Artvin deki asma ve taş köprüler TBMM de konu oldu!


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de bulunan asma ve taş köprülere ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


Bayraktutan önergesinde "Seçim bölgem olan Artvin’in tüm ilçe ve köylerinde hemen h/sraen bir birlerine benzer taşköprüler veya asma köprüler mevcuttur. Köylüler veya bölge halkı bu köprüler sayesinde karaları bir birinden ayıran derelerden karşıya geçebilmek için bu yolu kullanırlar. Ancak bölgemizde birçok asma köprü ve taş köprü zamana yenilmiş, bakımsızlıktan bir çoğu yok olmuş veya yok olmak üzeredir.


Bölge kültürümüzün simgelerinden olan asma ve taş köprülerin onarımı, gelecek nesillere aktarılmasına vesile olacağı gibi, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da bu ulaşım şeklinden yararlanarak hayatını idame etmelerine kolaylık sağlayacaktır." diyerek 5 soru sordu.


Bayraktutan'ın soruları

1- Artvin İli ve İlçelerinde kaç adet tarihi doku taşıyan köprüler vardır?


2- Artvin ve İlçelerinde kaç adet asma ve taş köprü vardır? Tek tek isimleri ve mevkileri ile birlikte belirtir misiniz?


3- 15 yıllık iktidarınız da Artvin İlinde kaç adet benzer köprüler inşa ettiniz?


4- Yukarıda ifade edilen köprülerimizin kullanım koşullarını iyileştirmek adına Hükümetinizin bir çalışması var mıdır?


5- Bir çok köyde imkansızlıklardan ötürü yapılamayan ancak büyük gereksinim duyulan bu köprüleri köylere inşa etmeyi düşünüyor musunuz?






Geri Dön