25 / 04 / 2024

As Grup, Cheya markası ile son 5 yıldır otel ve rezidans inşaatlarına ağırlık veriyor!

As Grup, Cheya markası ile son 5 yıldır otel ve rezidans inşaatlarına ağırlık veriyor!

Şirket, Şerifali'de inşa ettiği rezidansları satışa çıkarırken, Mimarsinan'da rezidans, Galataport ve Pendikte ise 300'er odalı otel inşaatına başlayacak



Cheya markası ile son 5 yıldır otel ve rezidans inşaatlarına ağırlık veren As Grup, 2012'de butik hizmet ve konsept anlayışına devam ederek yeni rezidans ve otel projelerine imza atacak. 1960 yılında Ömer Faruk Çelik tarafından kurulan ve 1980 yılına kadar gıda ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren As Grup, inşaat işine 1980, turizm yatırımlarına ise 2007 yılında ağırlık vermeye başladı. Bugün itibariyle  inşaat ve turizm sektöründe faaliyet gösteren şirket, geliştirdiği projelerle 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

5'nci otelini açtı

Cheya markasıyla 5 yıl içinde Türk ve  uluslararası şirketlere, kısa ve uzun dönem konaklamalarda mobilyalı daire kiralama hizmeti veren As Grup, Nişantaşı, Gümüşsuyu, Teşvikiye ve Rumelihisarı'ndan sonra  zincirin 5'inci halkası olan Cheya Beşiktaş Hotel and Suites'i devreye soktu. Grubun ilk butik otel projesi olarak öne çıkan Cheya Beşiktaş, 140 yatak kapasitesiyle İstanbul'un merkezi Barbaros Bulvarı'nda hizmet verecek. 50 odadan oluşan otel kendine özgü ev tipi iç dekorasyonu, mutfaklı ve standart odalarıyla evlerdeki konfor ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.  

Sırada Galata ve Pendik var

Galata Port kapsamındaTahir Han Binası'nı restore edecek olan şirket, buraya 300 yataklı otel yapacak. İnşaatına 2013 yılında başlanması planlanıyor. Şirketin Pendik'te 4 dönüm arazi üzerinde kurulacak bir otel projesi daha bulunuyor. Bu otelde de yatak kapasitesinin 300 olacağı söyleniyor.

Şerifali satışta

Konut inşaatlarında da özgün ve butik olmaya özen gösten şirket, yeni rezidans inşaatlarına da başlıyor. As Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Çelik Yardımcı, As Grup bünyesinde Cheya Residences projesine devam edeceklerini söyledi. Yardımcı, "Şerifali'de inşaatı tamamlanan Tepe Park Konutları'nda satışlar başladı. Burada 11 kata toplam 21 rezidans daire bulunuyor. 110 metrekare 2+1 evlerin fiyatı 250 bin liradan başlıyor. 140 metrekare 3+1 tipi evlerin fiyatı ise 465 bin lira. İçinde yüzme havuzu ve çocuk oyun alanları bulunuyor" bilgisini verdi.

Mimar Sinan yolda

Bu yıl inşaatına başlanacak olan bir diğer rezidans projesi ise Büyükçekmece Mimar Sinan'da yükselecek. İki blok halinde inşa edilecek rezidansta toplam 170 daire yer alacak ve 10 dönüm arazi üzerinde işa edilecek. 2+1 ve 3+1 konut tiplerinin yer alacağı rezidansta fiyatlar 225 bin liradan başlayacak.

250 bin liraya villa keyfi

Şirketin bir de inşaatı biten ve satışın başladığı villa projesi bulunuyor. Ayvalık'ta 39 villalı tatil köyünde 3 katlı 5+1 villalar 250 bin lira ile 315 bin lira arasında satılıyor.  Sinem Çelik Yardımcı, Fasedis Tatil Köyü Villaları'nda botanik bahçelerinin bulunduğuna dikkat çekerek, malzeme seçimine özen gösterdiklerini ve kaliteden ödün vermediklerini söyledi. Şu ana kadar 28 villanın satışının tamamlandığını belirten Yardımcı, satışta olan 10 adet villanın bulunduğunu kaydetti. 

Ankara'da bina bakıyor

Cheya markasını İstanbul dışında belli şehirlere de taşımayı planlayan şirket, rezidans işletmeciliğinde İstanbul dışındaki bölgelerde yatırımcı kimliği ile değil işletmeci kimliği ile devreye girecek. Bunun için öncelikli şehrin  Ankara  olduğuna dikkat çekiliyor.

EMİNE AÇAR/BUGÜN


Geri Dön