20 / 04 / 2024

Asansörler inşaat sektöründe önemli bir role sahip!

Asansörler inşaat sektöründe önemli bir role sahip!

Nevşehir'de hızlı bir gelişim gösteren inşaat sektöründe önemli bir role sahip asansörcülerin, yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantı Belediye Meclis Toplantı salonunda yapıldı.



Nevşehir’de hızlı bir gelişim gösteren inşaat sektöründe önemli bir role sahip asansörcülerin, yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantı Belediye Meclis Toplantı salonunda yapıldı


Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz başkanlığında asansör firma yöneticilerinin yanı sıra TSE Nevşehir Temsilcisi Erol Güneş’in yanı sıra Nevşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve TSE yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, şehir merkezinde faaliyet gösteren asansör firmalarının karşı karşıya kaldığı sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu.


Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, şehrin daha sağlıklı bir şehirleşme süreci içerisinde gerek inşaat firma yöneticileri ve gerekse yapı sektörüne dahil olan diğer birimlerle sıkı bir ilişki ağı oluşturduklarını belirtti. Bu kapsamda ortaya çıkan sorunların sektör temsilcileri ile kurulacak daha yakın işbirliği ile çözüme ulaşabileceğine dikkat çeken Şımarmaz, bu tür toplantıları bundan sonraki süreçlerde de sık sık düzenleyerek, yapı sektörünün kanun ve yönetmeliklerle belirlenen esaslar doğrultusunda gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Şımarmaz, gerçekleştirilen çalışmaların zamanı içerisinde tamamlanmasının vatandaşların mağduriyetini de tamamen ortadan kaldıracağını dile getirerek, bu yönde Nevşehir Belediyesi olarak denetim çalışmalarının sıkı şekilde süreceğini kaydetti.

Toplantıda apartmanlarda asansörlerin mutlak surette yeşil etiketli hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Şımarmaz, yeşil etiket almayan apartmanlarda asansör kullanımına da kesinlikle izin verilmeyeceğini ve mühürleneceği uyarısında bulundu.


Toplantıda daha sonra asansör firma yöneticileri, yaşanılan sorunlar ve çözüm önerilerini aktardılar.



Karar 




Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz başkanlığında asansör firma yöneticilerinin yanı sıra TSE Nevşehir Temsilcisi Erol Güneş'in yanı sıra Nevşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve TSE yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, şehir merkezinde faaliyet gösteren asansör firmalarının karşı karşıya kaldığı sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu. 


Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, şehrin daha sağlıklı bir şehirleşme süreci içerisinde gerek inşaat firma yöneticileri ve gerekse yapı sektörüne dahil olan diğer birimlerle sıkı bir ilişki ağı oluşturduklarını belirtti. Bu kapsamda ortaya çıkan sorunların sektör temsilcileri ile kurulacak daha yakın işbirliği ile çözüme ulaşabileceğine dikkat çeken Şımarmaz, bu tür toplantıları bundan sonraki süreçlerde de sık sık düzenleyerek, yapı sektörünün kanun ve yönetmeliklerle belirlenen esaslar doğrultusunda gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. 



Anayurt


Geri Dön