19 / 04 / 2024

Aselsan demiryolu alanında Indra ile işbirliği yapacak!

Aselsan demiryolu alanında Indra ile işbirliği yapacak!

Türkiye'nin en büyük savunma sanayi şirketi Aselsan, demiryolu alanında planlama, trafik yönetimi, sinyalizasyon ve kontrol sistemleri projelerinde, yurtiçi ve dünya pazarlarında işbirliği yapılması için Indra şirketiyle anlaşma imzaladı.



Aselsan ve Indra, savunma sanayi faaliyetlerinin yanında, hızla gelişen savunma dışı alanlarda sağladıkları sistem çözümleri ile ülkelerinin lider, uluslararası pazarların güvenilir tedarikçileri olarak, işbirliği içinde, güçlerini ve etkinliklerini büyütmeyi hedefliyor. 2 bin 500'ü Ar-Ge olmak üzere 5 bin kişiye istihdam sağlayan Aselsan, 1.2 milyar dolar ciro gerçekleştiriyor. 63 farklı ülkedeki müşterilerine hizmet veren şirketin 5 farklı sektör başkanlığından birisi olan UGES; Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri alanlarına odaklandı. 


2.8 MİLYAR EURO CİRO 

İspanyol teknoloji şirketi Indra, 2015'te 2 milyar 850 milyon euro gelire ulaştı. Şirketin, 37 bin kişilik iş gücü, 46 ülkede yerel ofisi bulunuyor. Indra'nın, proje gerçekleştirdiği ülke sayısı 140'ı geçiyor. Dünyanın en önemli global danışmanlık ve teknoloji şirketlerinden olan Indra ayrıca, savunma, güvenlik, ulaşım, trafik, enerji,sanayi, telekomünikasyon, medya, finansal hizmetler ve kamu yönetimi ile sağlık gibi alanlarda kapsamlı teknolojik çözümlerin geliştirilmesi için çalışma yapıyor. 


Sabah



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


ASELSAN ve İspanyol teknoloji şirketi Indra, demiryolu alanında planlama, trafik yönetimi, sinyalizasyon ve kontrol sistemleri projelerinde işbirliği yapmak için anlaşmaya vardı. İşbirliği ile ASELSAN savunma sanayi yanında, hızla gelişen savunma dışı alanlarda büyütmeyi hedefliyor


Türkiye'nin önde gelen teknoloji firmalarından ASELSAN, İspanyol teknoloji şirketi Indra ile demiryolu alanında iş birliği yapılmasına yönelik iyi niyet anlaşması imzaladı.ASELSAN ile Indra, Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Alt Yapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail'da düzenlenen imza töreniyle yurt içi ve dünya pazarlarında iş birliği yapılması için iyi niyetlerini beyan etti.Taraflar arasındaki anlaşma ile demiryolu alanında planlama, trafik yönetimi, sinyalizasyon ve kontrol sistemleri projelerinde iş birliği hedefleniyor.Törende ASELSAN tarafını Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri (UGES) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Suat Bengür ve Ulaşım Sistemleri Grup Başkanı Seyit Yıldırım, Indra tarafını ise Türkiye, Orta Asya ve Asya- Pasifik Başkanı Luis Antonio Permuy Munoz-Rivero ve Ulaşım Çözümleri Direktörü Jose Miguel Rubio Sanchez temsil etti.

ASELSAN SAVUNMA DIŞI ALANDA ORTAKLIK KURUYOR

İmza töreninde konuşan ASELSAN Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri (UGES) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Suat Bengür, “Indra firmasıyla ASELSAN'ın yeni alanlarda ortak çalışması için bir başlangıç imzası bu, bir iyi niyet protokolü” dedi. Bengür, ASELSAN'ın tecrübesini, artık biraz daha sivil alanlar olan enerji, ulaşım, otomasyon, güvenlik, sağlık gibi bir takım alanlarda kullanmak istediğini aktararak, “Bunlar bir ülkenin milli olması gereken önemli teknoloji alanları” diye konuştu. ASELSAN'ın savunma elektroniğinde 40 yıllık tecrübesi bulunduğuna dikkati çeken Bengür “Tecrübesini şimdi artık daha başka alanlar olan, biraz daha sivil alanlar olan enerji, ulaşım, otomasyon, güvenlik, sağlık gibi bir takım alanlarda da kullanmak istiyor” dedi.


Indra: Benzer yanlarımız var

Indra Türkiye, Orta Asya ve Asya- Pasifik Başkanı Luis Antonio Permuy ise ASELSAN ve Indra şirketleri arasında birçok benzerlik bulunduğunu ifade etti.Şirketlerin piyasadaki rekabet gücünü artırmak için bu işbirliğine yöneldiğini anlatan Permuy, “ASELSAN Türkiye'de neyse Indra da İspanya'da aynı konumda. Hem askeri hem de sivil alanlarda faaliyette bulunuyoruz. Öncelikli amacımız yeni projeler geliştirmek” diye konuştu.

ASELSAN 50 farklı ülkede hizmet veriyor

ASELSAN, 2 bin 500'ü Ar-Ge çalışanı olmak üzere 5 bin personeliyle yıllık 1,2 milyar dolar ciro gerçekleştirirken, 50 farklı ülkedeki müşterilerine hizmet veriyor.ASELSAN'ın 5 farklı sektör başkanlığından biri olan UGES, Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri alanlarına odaklanan yapı olarak dikkati çekiyor. Toplantıda verilen bilgilere göre, Indra, Savunma ve Güvenlik, Ulaşım ve Trafik, Enerji ve Sanayi, Telekomünikasyon ve Medya, Finansal Hizmetler ve Kamu Yönetimi ile Sağlık gibi alanlarda kapsamlı teknolojik çözümlerin geliştirilmesinde dünya lideri konumunda bulunuyor. Geçen yıl rapor edilen geliri 2 milyar 850 milyon avro olan şirketin, 37 bin profesyonelden oluşan iş gücü ve 46 ülkede yerel ofise sahip. Çok uluslu şirketin 140'tan fazla ülkede gerçekleştirdiği projesi bulunuyor.


Akşam


Geri Dön