19 / 04 / 2024

Aşkale Çimento kriz dinlemiyor

Aşkale Çimento kriz dinlemiyor

Özelleştirme ile yıldızı parlayan Aşkale Çimento, küresel krize rağmen Erzincan ve Gümüşhane'de 38 milyon dolara mal olan iki çimento fabrikasını önümüzdeki Nisan ayına kadar hizmete açacak.



Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Krizi ve sektördeki değişim - gelişim sürecini yakından izliyoruz. Ama her şeye rağmen ihracat rakamlarını büyütmek zorunda olduğumuz biliyoruz. Şu anda İran, Irak, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan'a çimento satıyoruz " dedi. Yücelik açıklamalarına şu sözlerle devam etti:
"İnşa ettiğimiz tesislerin çevre ve insana zarar vermemesi noktasında gereken tüm yatırımlar yapılmaktadır. Erzincan ve Gümüşhane'deki fabrikalar 38 milyon dolara mal olacak. Öğütme, paketleme ve dolum özelliği taşıyan iki tesisimizin saatlik kapasiteleri 100 tondur. Tesislerin inşaatı eş zamanlı olarak başladı ve önümüzdeki Mart- Nisan aylarında devreye girmesini planlıyoruz. Böylece bölgelerin çimento ihtiyacı daha seri olarak karşılanacaktır. Tesislerde ortalama 100'er kişiyi istihdam edeceğiz."

BİN ORTAKLI ŞİRKET

1993 yılında bin ortağın biraraya gelerek satın aldığı Aşkale Çimento'nun, istihdam ve yatırım açısından bölgede adeta mucizeler sergilediğini anlatan Lütfü Yücelik şöyle devam etti: "Bugün Erzurum, Aşkale, Trabzon, Ağrı, Erzincan ve Gümüşhane'de devasa tesislere sahip olduk. Aşkale Çimento, 'birliğin ve dirliğin harcı' sloganıyla çıktığı yolda başarıdan başarıya koşuyor. Çalışanımızın, ortaklarımızın ve bize güvenen insanların beklentilerini da asla boşa çıkarmadık. Adım adım hedeflediğimiz rakamlara doğru gidiyoruz. Kapasite artırımı ile birlikte ihracata yöneldik. Elbette küresel kriz ve sektördeki değişim- gelişim süreci önemli. Bunları dikkatle izliyoruz. Ama her şeye rağmen ihracat rakamlarını büyütmek zorunda olduğumuz biliyoruz. Şu anda İran, Irak, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan'a çimento satıyoruz."

Aşkale Çimento'nun, geçen yıl Türkiye'nin en büyük 296'ncı sanayi kuruluşu, 2007 yılı rakamlarına göre Türkiye'nin en çok vergi ödeyen 94'üncü firması olduğunu anlatan Lütfü Yücelik, yine 2007 rakamlarına göre Anadolu Kaplanları içinde ihracat şampiyonu olarak dikkat çektiklerini söyledi.

Geri Dön