26 / 04 / 2024

Astaş Gayrimenkul Maçka'ya 2 yeni rezidans yapacak!

Astaş Gayrimenkul Maçka'ya 2 yeni rezidans yapacak!

Astaş Gayrimenkul, beş yıl önce satın aldığı İTÜ Maçka kompleksi içindeki 7 bin 333 metrekarelik arsa için geliştirdiği projeye başlıyor



250 milyon dolara mal olacak ve 2012'nin başında bitmesi beklenen proje çerçevesinde, arsaya ikisi rezidans, biri de apart otel şeklinde her biri 10'ar katlı üç blok yapılacak.

Esentepe'de yer alan Kempinski Residences ve Astoria Alışveriş Merkezi ile Etiler Ulus'taki Bellevue Residence projelerini hayata geçiren Astaş Gayrimenkul, şimdi de Maçka'da yeni bir rezidans ve apart otel yatırımına başlamaya hazırlanıyor.

Proje, Astaş Gayrimenkul'ün, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin(İTÜ) Maçka Kampusü içerisinde yer alan 7 bin 333 metrekare büyüklüğündeki arazisi üzerinde yer alacak. İkisi rezidans, biri de apart otel şeklinde her biri 10'ar katlı üç bloktan oluşacak projenin 200-250 milyon dolara mal olması bekleniyor. A Plus kesime hitap edecek proje, Matex Desing Group'un ortaklarından Mimar Sinan Kafadar'ın imzasını taşıyor.

Astaş  Gayrimenkul, Maçka projesini gerçekleştireceği arsayı 25 Ocak 2006'da yapılan ihalede, o zamanki adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan(SSK) 41 milyon 488 bin TL'ye satın aldı. Ruhsat problemlerinin giderilmesinin ardından bu yıl içerisinde başlanması planlanan projenin 2012 yılın başında bitirilmesi planlanıyor. Astaş Gayrimenkul'ün, projede kullanacağı marka için yerli ve yabancı gruplar ile görüştüğü, bu markalar arasında Kempinski'nin de yer aldığı bildirildi.

Fiyatlar 10 bin doların üzerinde
Projenin rezidans kısmını oluşturan toplam iki blokta 100 daire yer alacak. Apart otel olarak planlanan diğer blokta ise 50 oda bulunacak. Stüdyodan ve 5+1 (Penthouse) şeklinde değişik daire tiplerinin yer alacağı projede yer alan dairelerin metrekare fiyatının 10 bin doların üzerinde olması bekleniyor.

Astaş  Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, proje hakkında şunları söyledi:"Orada asla yüksek bir kule olmayacak. Kimse endişelenmesin. Bölgenin siluetine de uyarak o bölgeye yakışan, o bölgenin dokusuna uygun ve imar planlarının izin verdiği ölçüde binalar inşa edeceğiz. Bölgede butik bir otel ve otopark ihtiyacı olduğunu gördük. Projenin altında bir otopark yer alacak."
Okhan Şentürk / Ekonomist


Geri Dön