16 / 04 / 2024

ATAŞ, Avrasya Tüneli Projesi raporunu kamuoyuna açtı!

ATAŞ, Avrasya Tüneli Projesi raporunu kamuoyuna açtı!

Avrasya Tüneli işletme İnşaat ve Yatırım A.Ş, Avrasya Tüneli Projesi için hazırlanan Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi Kamuoyu ve Paydaşlarla Danışma Süreci Raporunu yayınlandı  



Avrasya Tüneli işletme inşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ), T.C Ulaştırma Bakanlığı, Demiryoları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından, Cankurtaran kıyısından D100-Haydarpaşa kavşağına kadar, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek yeni bir karayolu tünelinin (İstanbul Boğazı Karayolu Geçiş Projesi olarak da bilinen Avrasya Tüneli Projesi) inşaatı ve işletilmesi ile birlikte Avrupa yakasında Kazlıçeşme'den başlayarak Kennedy Caddesi boyunca, Asya yakasında ise D100 Karayolu'nda Göztepe'ye kadar bağlantı yollarının genişletilmesi ve iyileştirilmesi işlerini üstlenmesi için seçilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti mevzuat ve standartları ile uluslararası standart ve kurallara uygun bir Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi'nin (ÇSED) tamamlanması, projenin tasarım süreçlerinden birini oluşturmaktadır. Bu kapsamda, 7 Mart ve 8 Mayıs 2011 tarihleri arasında 60 gün boyunca sürdürülen bir Kamuoyu ve Paydaşlarla Danışma Süreci'nde toplumun her kesiminden bireysel ve kurumsal paydaşlar, ÇSED Raporu'nun bulgularına ilişkin görüş ve yorumlarım bildirme olanağı bulmuşlardır.

Tamamlanan bu danışma süreciyle birlikte, gerek süreç boyunca gerçekleştirilen çalışmaları gerekse dikkat çeken ve görüş bildirilen ana konulan özetleyen bir Danışma Süreci Raporu hazırlanmıştır. Öne çıkan konulara Proje tarafından verilen cevaplar da bu raporda yer almaktadır. Danışma Süreci Raporu'na (Türkçe ve İngilizce olarak) Proje'nin www.avrasyatuneli.com adresindeki internet sitesinden ücretsiz olarak erişilebilmektedir. Raporun basiti nüshaları ise [email protected] e-posta adresine, O 216 7001414 no.lu telefondan Proje Bilgi Hattı'na ya da aşağıdaki mektup adresine başvurularak ATAŞ'tan istenebilir.

Avrasya Tüneli Projesi ÇSED Danışma Süreci
Kutadgu Danışmanlık
Caferağa Mahallesi, Safa Sokak No 6, Kadıköy, İstanbul

Danışma Süreci Raporu'nun kamuoyu ile paylaşıldığına ilişkin gazete ilanı da yayınlanmıştır. Aynı zamanda Proje güzergahı üzerinde yer alan mahallelerin muhtarlıklarına da iletilen bu belge, muhtarlık ofisleri ziyaret edilerek okunabilir. Proje güzergahındaki Muhtarlık ofisleri ile birlikte kamuya açık noktalardaki bilgi panolarına asılan duyuru posterleriyle Danışma Süreci Raporu'nun yukarıda belirtilen adres ve iletişim kanallarından Proje'yle ilgilenen herkes tarafından erişilebileceğine ilişkin kamuoyu bilgilendirilmiştir.
Bu Danışma Süreci Raporu'nun yayınlanması ile birlikte, Avrasya Tüneli Proje'nin paydaşlarla danışma ve kamuoyunun katılımı süreci sona ermemektedir. Proje'nin nihai tasarım ve inşaat aşamaları boyunca kesintisiz bir katılımı sürdürmek, ATAŞ'ın temel hedeflerinden biri olacaktır. Danışma Süreci Raporu'nun son bölümünde ve aynı zamanda Mart 201l'de Proje'nin internet sitesinde yayınlanan Paydaş Katılım Planlarında, önümüzdeki dönemde devam edecek olan kamuoyu ve paydaşlarla danışma çalışmaları hakkında daha ayrıntılı bilgi sunulmuştur.
ATAŞ olarak taahhüdümüz, tüm paydaşlarımızla aramızdaki iletişim kanallarını daima açık tutmak ve kamuoyunun katkılarıyla Avrasya Tüneli Projesi'ni ülkemize ve İstanbullulara en faydalı olacak şekilde gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaktır. Çevreye ve topluma dair duyarlılığımızı paylaştığınız için teşekkür ederiz.

 


Geri Dön