20 / 04 / 2024

Ataşehir Yakut Sitesi'nin dönüşümüne üç firma talip!

Ataşehir Yakut Sitesi'nin dönüşümüne üç firma talip!

Kentsel dönüşümün sık sık gündeme geldiği Ataşehir'de yer alan Yakut Sitesi de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılacak. İşte Yakut Sitesi'nin dönüşümüne talip olan üç firma...



 

13 milyon metrekarenin riskli alan ilan edildiği İstanbul genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kentsel dönüşümün sık sık gündeme geldiği Ataşehir'de yer alan Yakut Sitesi de dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden inşa edilecek. 

 

Yakut Sitesi'ne üç firma talip

390 daire 7 adet dükkanın bulunduğu Yakut Sitesi'nin dönüşümüne üç firma talip. Anadolu Grubu, Keleşoğlu Holding ve Obaköy'ün resmi teklif verdiği sitede ön protokoller imzalanmaya başlandı.

 

2015'teki teklifler onaylanmadı
Yakut Sitesi sakinlerine 2015 yılında Semerkand Yapı, 2014 yılında ise yine Keleşoğlu Holding teklif götürmüştü. 2015 yılında tüm teklifleri reddeden sakinler şimdilik Keleşoğlu Holding'in teklifine sıcak bakıyor. 


Keleşoğlu'nun hedefi dört site
Bölgede yer alan diğer üç sitenin de dönüşümüne talip olan Keleşoğlu, Zümrüt, Sedef, Yakut ve Yeşim'i birlikte dönüştürmek istiyor. 22 blokta 182 daireden oluşan Zümrüt Sitesi'ne daha önce Akiş GYO teklif vermişti. 211 dairenin yer aldığı Sedef Sitesi'ne ise geçtiğimiz yıllarda Gürallar Yapı ve Ulusoy İnşaat'tan teklif gelmişti. 

 

Ataşehir Yakut-Zümrüt-Sedef sitelerinin bulunduğu bölgede Metropol İstanbul, Ağaoğlu Andromeda Plus, My Towerland gibi markalı projeler yer alıyor.

    


Geri Dön