25 / 04 / 2024

Ataşehir'de gecekondu sahipleri yıkıma karşı nöbet tuttular!

Ataşehir'de gecekondu sahipleri yıkıma karşı nöbet tuttular!

Ataşehir Belediyesi'nin Atatürk Mahallesi Emekevler'de bulunan 410 gecekonduya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yıkım çalışması yapacağı haberi üzerine gecekondu sakinleri harekete geçti. Gecekonduların bulunduğu alanın çevresine barikat kurup nöbet tu



Ataşehir'de belediyenin yıkım yapacağı haberini alan gecekondu sahipleri barikat kurup nöbet tuttu. Yıkıma direnen vatandaşlar bir barikatı ateşe verdi. Polis, tazyikli suyla müdahale etti. Ataşehir'de Emekevler gecekondu sakinleri, belediyenin yıkım yapacağı haberine karşı gecekonduların bulunduğu alanın çevresine barikat kurup nöbet tuttu. Ataşehir Belediyesi'nin Atatürk Mahallesi Emekevler'de bulunan 410 gecekonduya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yıkım çalışması yapacağı haberi üzerine gecekondu sakinleri harekete geçti. Yaklaşık 200 kişilik grup önceki gece gecekonduların bulunduğu bölgeye çıkan sokaldara barikat kurup nöbet tuttu. Gece boyunca bekleyişlerini sürdüren gecekondu sakinleri bir barikatı da ateşe verdi. Polis gruba tazyikli su ile müdahale etti.
NE ZABITA NE AİLELERİ ACIDI
Ataşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri yıkım için evdekileri zor kullanarak dışarı çıkardı Bu sırada Zabıta ekipleri yıkım için evdekileri zor kullanarak dışarı çıkardı. Bu sırada iki küçük çocuk da aileleri ile zabıta arasındaki arbede arasında kaldı. çocuklar gözyaşlarına boğuldu. iki küçük çocuk da aileleri ile zabıta arasındaki arbede de kaldı.
Zabıta ekiplerinin küçük bir çocuğu iterek uzaklaştırdığı, ev sahibinin ise bu iki çocuğu kollarından tutarak zabıtaya doğru fırlattığı görüldü. Arbede arasında kalan Ataşehir Belediyesi resmî internet sitesinde konuya ilişldn yapılan açıklamada, bölgede yaşayan gecekondu sahiplerine, gerekli tebligat, duyuru, ilanlar yapıldığı, çözümlendiği belirtilerek, bilgilendirme ofisi ile de projeye gecekondu hak sahiplerine birer ilişkin gereldi açıklamalarda daire verilmesi planlanan bölgede, bulunulduğu bildirildi. Açıklamada konutları inşa edilmesini sağlamak Emekevler Bölgesi'nde 25 yıldır için ev sahiplerinin tahliyesi süren mülkiyet sorununun, nihayet çalışmalarına başlandığı gecekondu hak sahiplerinin lehine aktarıldı.

Taraf

Geri Dön