19 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği ve Orman Genel Müdürlüğü'nde düzenleme!

Atatürk Orman Çiftliği ve Orman Genel Müdürlüğü'nde düzenleme!

Atatürk Orman Çiftliği ile Orman Genel Müdürlüklerinin yapısında düzenlemeye gidildi. Düzenlemeye göre, satılacak gayrimenkullerin arazinin bilanço kıymetleriyle satış bedelleri arasındaki fark doğrudan doğruya yedek sermayeye eklenecek. 



Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğünün teşkilat, sermaye, görev ve yetkilerine dair esaslarda düzenlemeye gidildi. 

İlgili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeye göre, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı ve tüzel kişiliği haiz Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün işletme esasları Bakanlıkça tespit edilecek. 

Tahsis edilen sermaye miktarını, güncel karşılığı üzerinden bir katına kadar artırmaya Cumhurbaşkanı yetkisinde olacak. Satılacak gayrimenkullerin ve satışı kararlaştırılmış olmakla birlikte işlemleri tamamlanmamış arazinin bilanço kıymetleriyle satış bedelleri arasındaki fark doğrudan doğruya yedek sermayeye eklenecek. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, müdürlük bilançosunun zarar gösterdiği yıllarda bu zarar yedek sermayeden karşılanacak. Yedek sermayeyle karşılanamayan kısım ertesi yıl Bakanlık bütçesine konacak ödenekle kapatılacak.


Geri Dön