24 / 04 / 2024

Atatürk'ün Büyükada'daki Beyaz Köşk'ü satışı çıkarıldı!

Atatürk'ün Büyükada'daki Beyaz Köşk'ü satışı çıkarıldı!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyükada'daki Beyaz Köşkü satışa çıkarıldı. En özel yapılardan biri olan 4 katlı köşk için 16 milyon lira isteniyor.



Büyükada'nın eşsiz köşklerinden ve en özel yapılarından biri olan Beyaz Köşk, satışa çıkarıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyükada'ya her gittiğinde mutlaka Türk kahvesini yudumladığı köşkün değeri 16 milyon lira olarak açıklandı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, bin 300 metrekare arsa üzerindeki 4 katlı köşk satışa çıkarıldığı günden beri birçok kişinin ilgisini çekmiş durumda. Kullanım alanı 690 metrekare olan köşkün 1800'lü yıllarda inşa edildiği biliniyor.

4. sahibinden satışa çıkan köşkün iç dekorasyon ve ahşap işçiliğinin de Macaristan-Romanya'dan getirilen özel malzemelerle yapıldığı biliniyor. O dönemdeki en iyi mimarların bu özel köşkte çalıştığı da iddiaların arasında. 

Köşkün restorasyonu için de mimarların Osmanlıca hazırladığı dosyaların olduğu ifade edildi. Bu dosyalar da yeni sahibine teslim edilecek. Yurt dışından Türkiye'ye gelen çok önemli misafirlerin de geçmişte kaldığı bu çok özel köşk için 16 milyon lira isteniyor. 

Atatürk ün Büyükada daki Beyaz Köşk ü satışı çıkarıldı!

Sosyal medyada da büyük ilgi gören köşkle ilgili yorumlar şu şekilde: 
''Birkaç sefer önünden geçmiştim. Gerçekten çok özel.
Atatürk'ün kahve içtiği köşkün sahibi olmak isterdim.
Kesinlikle özel bir mimarisi var.
Büyükada'nın en özel birkaç tarihi yapısından biri.
O köşkte evlenmek istemiştim ama olmadı.''


Geri Dön