10 / 05 / 2024

Atıl kamu taşınmazları özelleştirmeyle ekonomiye kazandırılacak!

Atıl kamu taşınmazları özelleştirmeyle ekonomiye kazandırılacak!

AK Parti'nin seçim beyannamesi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Seçim beyannamesinde özelleştirme bölümü de yer aldı.



Özelleştirme

AK Parti olarak devletin, asli görevleri olan temel kamu hizmetlerine ve özel sektör tarafından yüklenilemeyecek altyapı yatırımlarına yönelmesini, işletmecilik rolünün sonlandırılarak ekonominin piyasa mekanizmaları tarafından yönlendirilmesini hedefliyoruz

Neler Yapacağız

1.    Yeni dönemde, vatandaşın günlük hayatında kamudan almakta olduğu hizmetlerin daha verimli ve yüksek kaliteli şekilde mümkün olduğunca özel sektör tarafından sunulmasının üzerinde yoğunlaşacağız. Özelleştirme uygulamalarını, makroekonomik politikalar ve uzun vadeli sektörel öncelikler çerçevesinde belirlenmiş bir program dâhilinde sürdüreceğiz. Özelleştirme uygulamalarında halka arz yönteminin kullanılmasına ağırlık vererek sermaye piyasalarının derinleşmesi ve gelişmesi hedefiyle kamu sermayeli şirketlerin halka açılarak şeffaflık ve kurumsal yönetim ilkelerine uygun faaliyet göstermelerini sağlayacağız.
2.    Özelleştirme uygulamalarına ve kamuya ait mal ve hizmet üretim birimlerinin özelleştirilmesine yeni değerler oluşturmak üzere geliştirilecek farklı projelerle devam edeceğiz.
3.    Atıl kamu taşınmazlarının ekonomiye kazandırılabilmeleri amacıyla özelleştirme kapsam ve programına alınmaları ve gerekenlere imar uygulaması yapılması yönünde çalışmalara kesintisiz olarak devam edeceğiz.
4.    Kamuda devam edecek olan iktisadi işletmelerde rekabetçi bir ortamda esnek yönetim imkânı sunan KİT yönetişim mevzuatını hayata geçireceğiz.
 


Geri Dön