26 / 04 / 2024

Atina'daki cami sorunu bitmiyor!

Atina'daki cami sorunu bitmiyor!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bu yılın Nisan ayında açılması planlanan caminin sene sonuna kalması sorun yarattı. 



Yunanistan'ın başkenti Atina'daki müslümanların cami hasreti bitmiyor. Atina'da yapımı uzun yıllardın tartışmalara yol açan cami inşaatı akıbetini koruyor. 


Atina'da inşaat çalışmaları geçen yıl başlayan caminin Nisan ayında tamamlanması planlamıştı ancak çeşitli gerekçelerle açılış bu yıl sonuna kaldı. 


Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; müslümanların Yunanistan'da kurdukları vakıf ve dernekler bünyesindeki mescit ve namazgahlar da resmi makamlarca uygun koşullar bulunmadığı gerekçesiyle kapatıldı.


Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. 


Atina daki cami sorunu bitmiyor!


Müftü İbrahim Şerif camiye ihtiyaç olduğunu ifade ederek; "Atina'da inşaatı süren cami açıldığında ben şahsen tebrik edeceğim. Diyeceğim ki 'tebrik ediyoruz bir cami açıldı.' Ama bunu görmedikçe de inanmak pek mümkün değil" dedi. 


Eski camiler ibadete kapatıldı

Yunanistan'da cami sorununun yıllardır sürdüğünü belirten Şerif, Atina'da büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu ifade etti. Şerif, Atina'daki eski camilerin de ibadete kapatıldığını söyledi.

 


Geri Dön