26 / 04 / 2024

AVM, otel ve hastanelerin otopark sorunu çözülüyor!

AVM, otel ve hastanelerin otopark sorunu çözülüyor!

Hali hazırda otopark sorunun olduğu AVM, otel, hastane ve restoranlarda aksamalar yaşanabiliyor. TelPark, trafik ve park sorunu yaşanan yerlerde alternatif bir çözüm olarak gündeme geliyor.



Sensormatic, yeni nesil park sistemi TelPark ile bu dönem içerisinde meydana gelen sorunla ilgili sunduğu çözümle park alanların ortaya çıkmasına olarak sunuyor. Sensormatic tarafından bir mobil uygulama olarak üretilen çözüm, hastane, ofis, site, AVM gibi toplu yaşam alanlarının otoparklarında özel park yerleri bulunuyor.

Kullanıcı dostu

Sistem çalışma şekliyle de kullanıcı dostu olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar, TelPark mobil uygulamasını akıllı telefonlarına indirdikten sonra kendilerine en yakın boş park alanını uygulama üzerinden görebiliyor. Bariyer üzerindeki kare kod ile park alanını kendilerine ayırabiliyorlar. Böylelikle mobil uygulama üzerinden bariyer açılıyor. Araç, park alanından ayrıldığında da bariyer otomatik olarak kapanıyor. TelPark’ın bir diğer önemli özelliği de sınırlı park alanlarını verimli kullanmaya olanak tanıması.

Kişiye özel deneyim

Özellikle AVM, zincir veya departmanlı mağaza misafirleri TelPark ile özel park yerlerine hiç beklemeden araçlarını park edebiliyor. Park alanlarından yararlanması beklenen kişinin telefon ya da plaka numarası sistem üzerine kaydediliyor. Sisteme kayıtlı misafir otoparka ulaştığında bariyer otomatik olarak açılıyor. İlgili mağaza yetkilisi de kısa mesajla bilgilendirmelerde bulunuyor. Sensormatic Teknoloji Yönetimi Direktörü Dr.Serdar İnce, uygulamanın bilgilendirme özelliğiyle sistemi kullanan kurum yetkililerinin müşterilerini karşılamalarının ya da onlara özel sürprizler hazırlamalarının da mümkün olduğundan bahsediyor ve “Kişiye özel deneyimle prestij ve pozitif etki yaratılıyor. Geriye dönük raporlama sayesinde ziyaret alışkanlıkları da ölçülebiliyor” diyor.

Farklı kullanım seçenekleri

TelPark’ın mobil uygulama dışında da kullanım olanakları bulunuyor. Dr.Serdar İnce bu seçeneklerini şu şekilde anlatıyor: “Mobil uygulama dışında sisteme kaydedilen telefon numaralarından gönderilen SMS ile bariyerler açılabiliyor. Aynı zamanda plaka okuma sistemine entegre edildiğinde, kayıtlı plakaya sahip araç alana geldiğinde kendisine ayrılan park yerindeki bariyer otomatik olarak açılıyor. İhtiyaç duyulduğunda TelPark, görevli personel ya da park yeri sahibi tarafından da kumandayla kontrol edilebiliyor. TelPark kullanıcıları, otopark doluluk oranı, boş park alanları gibi operasyonel bilgilere anlık olarak ulaşabiliyor. Sistem bluetooth, GSM modül ve Wi-Fi bağlantıları ile de çalışıyor.”

Güvenlik sorunun da ortadan kaldırıyor

TelPark otoparkta oluşan güvenlik sorununu çözüme kavuşturuyor. TelPark sistemi, park alanlarının tercih edilen kullanıcılar dışında başkalarınca kullanılmasını engelliyor. TelPark’ın Uzaktan İzleme Merkezi ile entegre edilebilir olduğundan bahseden İnce, Bu sayede hem park yeri alanının kullanımı kolaylaşıyor hem güvenlik ihlallerine uzaktan müdahale şansı elde ediliyor” diye konuşuyor.
 


Geri Dön