19 / 04 / 2024

Avrasya Emlak Fuarı, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu

Avrasya Emlak Fuarı, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu

İstanbul'da düzenlenen Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı yabancı yatırımcıların gözdesi oldu. Fuara gelen bine yakın yabancı yatırımcının başını K.Irak, Katar, Bahreyn ve Suriyeliler çekti



İstanbul'da CNR Expo'da 4 gündür devam Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı bugün kapanıyor. TOKİ, Emlak Konut GYO, Türkiye Müteahhitler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İNDER tarafından desteklenen emlak fuarı, benzerlerinden farklı olarak tüketiciyi değil yatırımcıyı hedefledi. Son güne kadar 40 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuar, yabancı yatırımcıların da gözdesi oldu. Fuarı düzenleyen CNR Holding Fuarcılık grup başkanı Ali Bulut,

Türkiye'nin çevre ülkelerle sıfır sorun politikasının fuarlara ciddi anlamda yansıdığını belirterek, "Bu fuara biz 300 yabancı grubu getirdik. Ama bireysel olarak gelenlerle birlikte gelen yabancı ziyaretçi sayısı bine yaklaştı. Özellikle de Kuzey Irak, Bahreyn, Katar, Suriye, İran. Kuveytliler ev almak için İstanbul'a geldiler. Pek çoğunun inşaat şirketleri ile yaptığı görüşmelere şahit olduk. Üstelik tek tek ev almak için blok halinde almak üzere gelmişler" dedi.

Ev alana tatil bedava

Öte yandan fiyatları 35 bin liradan başlayıp 15 milyon euroya kadar değişen ve her gelir grubuna uygun, 150 farklı projenin sergilendiği fuara, yeni projelerin rekabeti damgasını vurdu. Firmalar, fuar süresince özel kampanyalarıyla ziyaretçilere birbirinden farklı fırsatlar sundu. Beylikdüzü, Esenyurt ve Kurtköy gibi İstanbul'un son dönemde hızlı gelişen bölgelerinden projelerin ağırlıkta olduğu fuarda Antalya'da 5 yıldızlı otelde tatil imkanı, yüzde 15'e varan indirimler, 15 bin liraya varan hediye çekleri gibi kampanyalar dikkat çekiciydi.

Belde Gayrimenkul Beylikdüzü'ndeki Habitat Park projesi ile fuara katıldı. Yıl sonunda teslim edilecek villalar için fuara özel 3 ayrı seçenekten oluşan promosyon düzenlendi. Fiyatları 700 bin ile 1 milyon TL arasında değişen Habitat Park'tan ev alanlar 15 bin liralık hediye çeki, beyaz eşya ya da Antalya'da bir hafta tatil kazanacaklar. Firma yine Beylikdüzü'nde 80 dönüm üzerinde yeni bir toplu konut projesine de başlayacak.

Deminvest, Şişli'de Tat Towers'ın arkasında yeni bir kule dikecek. Dem Towers 18 bin metrekare alanda yapılacak olan ve 132 rezidans ile ofislerden oluşacak

Peşinatım yok diyenlere

Akiş Grubu ile Garanti Koza Grup'a ait arsayı satın alan Babacan Yapı da Bahçeşehir'de bu ay yapımına başlayacağı projesi Crown Deluxe'ü tanıttı. Şirketin diğer projesi ise Beylikdüzü'ndeki Crown Plaza. 60 ofis ve 9 mağazadan oluşan projede, 54 bin liradan başlayan daireler için sıfır peşinat kampanyası uygulanıyor. Yalçınlar Grup, Göl Mahal için yüzde 12, Halkalı'da Ark Residence'da Kom Yapı yüzde 10, Beylikdüzü'ndeki Meri Home da yüzde 10 indirimli fiyatlarla fuarda yerini aldı.

En büyük uydu kenti de fuardaydı

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük uydu kenti Kayaşehir'in merkezinde yükselen Merkez Kayaşehir, fuarda en fazla ilgi gören standlar arasındaydı. 172 mağaza - işyeri ve sinema salonlarının yer aldığı Merkez Kayaşehir, inşa edildiği bölgenin en değerli yatırım alanı olarak nitelendiriliyor. Makro İnşaat, TOKİ'nin 60 bin konut projesini hayata geçirmesiyle Türkiye ve Avrupa'nın en büyük uydu kenti olan Kayaşehir'de bölgenin ilk alışveriş merkezi Merkez Kayaşehir'e imzasını atıyor. Bu arada Özyurtlar da NTepe için 'Yüzde 25 peşin, 7 ay sonra taşın' kampanyasını uzattı. Esenyurt'taki projede daireler 117 bin, ofisler 50 bin liradan başlıyor. Aylık kirası 2 ile 8 bin lira arasında değişen dükkanlara da ilgi yoğun.

4 ev alana 1 ev hediye

Ukra İnşaat, 2011 yılına damgasını vuracak bir kampanyaya imza atıyor. İstanbul Esenyurt'ta hayata geçirilen Hane Plus projesinde mart ayı boyunca yüzde 20'lere varan indirimlerden 4 ev elana 1 ev hediye seçeneklerine kadar fırsatlar sunuluyor. Projede sınırlı sayıdaki evlerin fiyatı 79 bin 400 ile 243 bin 700 TL arasında. 5 bin lira peşinat ödemek yeterli. Bu yıl aralıkta teslim edilecek projede, tüketiciler evlerini teslim almadan önce başka herhangi bir taksit ödemeyecek. Kalan tüm borçlar ise evler teslim edildikten sonra, istenirse 60 ay vade ile ödenebilecek. Peşinde yüzde 15, banka kredisinde yüzde 10 indirim fırsatı var. İkinci evi alana yüzde 20 indirim yapılırken, arkadaşını-komşusunu getirenin üç taksitini de şirket ödüyor.
Bugün/Selma ŞENOL


Geri Dön