17 / 04 / 2024

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon martta yüzde 1,3 oldu!

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon martta yüzde 1,3 oldu!

Avro Bölgesi'nde, şubatta yüzde 0,9 olan yıllık enflasyon, mart ayında yüzde 1,3 seviyesine çıktı.



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avro Bölgesi'nin mart ayı yıllık enflasyonuna ilişkin öncü verileri yayımladı. Buna göre, Avro Bölgesi'nde şubatta yüzde 0,9 olan yıllık enflasyon, mart ayında yüzde 1,3 oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avro Bölgesi'nde mart ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 4,3 ile enerjide gerçekleşti. Bunu, yüzde 1,3 ile hizmetler, yüzde 1,1 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri ve yüzde 0,3 ile enerji dışı sanayi ürünleri izledi.

Avro Bölgesi nde yıllık enflasyon martta yüzde 1,3 oldu!

Enflasyon, mart ayında Almanya'da yüzde 2, Fransa'da yüzde 1,4, İtalya'da yüzde 0,6, İspanya'da yüzde 1,2 olarak tahmin edildi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon aralıkta sıfırın altında!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön