16 / 04 / 2024

Avrupa'da inşaat üretimi yüzde 0,5 geriledi!

Avrupa'da inşaat üretimi yüzde 0,5 geriledi!

Avro Bölgesi'nde aralık 2014 inşaat üretimi aylık bazda yüzde 0,8, yıllık bazda yüzde 3,5 azaldı Avrupa Birliği'nde ( AB ) ise yüzde 0,5 geriledi.



Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayımladığı verilere göre, 2014 yılının aralık ayında kasım ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde ve AB'de azaldı. 18 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi aralık ayında yüzde 0,8 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,5 azalış kaydetti. İnşaat üretimi kasım ayında ise Avro Bölgesi ve AB’de  yüzde 0,5 gerilemişti. 


Söz konusu oran yıllık bazda ise Avro Bölgesi'nde yüzde 3,5 ve AB'de de yüzde 0,5 azaldı. 


Aralıkta inşaat üretimindeki azalış, Avro Bölgesi'nde yüzde 1 azalan yapı inşasından kaynaklanırken, inşaat mühendisliği ise yüzde 1,7 arttı. AB’de ise azalışa yüzde 0,9 gerileyen yapı inşası etki ederken, inşaat mühendisliği ise yüzde 2,6 yükseldi. 


En fazla azalış aylık bazda Macaristan’da, yıllık bazda Slovakya’da

İnşaat üretiminde aylık bazda en fazla düşüş sırasıyla  Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Almanya’da gerçekleşirken, en yüksek artış Romanya, İtalya ve Polonya’da belirlendi.


Yıllık bazda en fazla azalış sırasıyla Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İtalya ve Almanya’da gerçekleşirken, en fazla artış ise sırasıyla Romanya, İsveç, Polonya, Birleşik Krallık ve Slovenya’da ölçüldü. 


Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi sektöründe yıllık bazdaki azalışa, yüzde 4,7 gerileyen yapı inşası etki ederken, inşaat mühendisliği ise yüzde 1,4 arttı. AB’de ise azalışı yüzde 1,6 gerileyen yapı inşası etkiledi. İnşaat mühendisliği ise yüzde 3,8 artış kaydetti.


Dünya


Geri Dön