29 / 03 / 2024

Avrupa'nın en büyük tema parkı Ankara'da kurulacak!

Avrupa'nın en büyük tema parkı Ankara'da kurulacak!

Avrupa'nın en büyük Tema Parkı Ankara'da kuruluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Parkın 30 Mart'taki seçimler öncesinde açılmasını planladıklarını söyledi. Parkın yapımı için çalışmalar sürüyor!



AVRUPA'NIN en büyük Tema Parkı Ankara'da kuruluyor.  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Parkın 30 Mart'taki seçimler öncesinde açılmasını planladıklarını söyledi. 

Başkan Gökçek, günlük yaşamı, sosyal hayatı ve Başkenti ilgilendiren projeleriyle ilgili AKŞAM'a açıklamalarda bulundu. "Ankara'nın örnek bir şehir olması için yıllardır çaba gösteriyoruz" diyen Gökçek, tamamlamak istediği projeler için bir dönem daha başkanlık yapmak istediğini söyledi. 

Başkan Gökçek şunları aktardı: Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Başlanan ve başlama aşamasında olduğumuz pek çok büyük proje var. Bu projelerle ilgili gün boyu hatta gece yarılarına kadar görüşmelerimiz, toplantılarımız, detaylı çalışmalarımız oluyor. Ankara'nın Başkent olması nedeniyle çok sayıda yabancı konuk ağırlıyoruz. 


Bazen tüm günüm, yabancı heyetlere şehrimizi dolayısıyla ülkemizi tanıtmak, turizm yönünü, yatırım olanaklarını anlatmakla geçiyor. Toplantı ve görüşmelerden arta kalan zamanlarda bürokratlarımla kent genelinde denetim turları yapıyorum. Hem şantiye alanlarını hem de ilçe ilçe, cadde cadde gezip Büyükşehir'in sorumluluğunda olan alanları inceliyorum. Bir de bildiğiniz gibi son iki yıldır Twitter'dayım. Bir boşluk bulduğumda mutlaka Twitter'a göz atarım. 

Böyle bir iletişim olanağını iyi değerlendirmeye çalışıyorum. Takipçilerle sohbet etme, dertlerini dinleme, sorularına anında yanıt bulma fırsatını iyi kullandığımı düşünüyorum. 


BÜTÜN HAYATIM ANKARA OLDU 



Üç yıla yakın bir zamandır iyi bir Tvvitter kullanıcısıyım. Gelen tweetleri kendim takip ederim, tweetleri de mutlaka kendim atarım. Çok nadir olarak danışmanlarımın attığı bazı tweetler olmuştur, ancak bunu da mutlaka "danışman" yazarak belirtiriz. 



HAYATIM ANKARA 


Benim tüm sosyal, özel, tüzel hayatım artık Ankara. Pek çok işi eğlenceye çevirmeyi de başarabildiğimi düşünüyorum. Pek çok davete eşimle katılıyoruz. Fırsat buldukça Büyükşehir Belediyesi'nin tiyatrolarını izlemeye, konserlerini dinlemeye gidiyorum. Hanım Lokalleri, gençlik merkezleri, çocuk kulüpleri belirli günlerde gösteriler hazırlıyor, onların heyecanına şahitlik ediyorum. Çok keyif alıyorum. 

Her yaz düzenlediğimiz Büyük Ankara Festivali gerçekten büyük bir eğlence, her gece o keyifli ortamda bulunmaya çalışıyorum. Keçiören Belediye Başkanlığımdan bu yana çocuklarla buluşmak, hediyeler dağıtmak, yüzlerindeki gülümsemeyi görmek benim en büyük mutluluğum. Belediye başkanlığında 20 yıl kırılması zor bir rekor. Bu süreçte halkın isteklerini ön planda tuttum, halkın içinde oldum. Ama ideolojik saplantıları olanlar, ağzınızla kuş tutsanız siyasetinizi beğenmezler. 


Onlara aldırmayarak doğru bildiğimden vazgeçmedim. Eğer çoğunluk sizi beğeniyor yaptıklarınızı onaylıyorsa devam edeceksiniz. 


BENİMLE UĞRAŞMAYANLA UĞRAŞMAM 



Hayatım boyunca şunu prensip edindim. Bana sataşmayana hiçbir zaman bir laf söylemedim. Benimle uğraşmayanla hiçbir zaman uğraşmadım. Ama durduk yere, haksız yere sataşıyorsa, bana bir mi yapıyor, ben de Allah'ın bana verdiği aklı kullanarak, müsaade ettiği kadar on katını yapıyorum. Ben, ayrıca "radikal ve sert mizaç "tan öte siyasetteki başarının sebebini daha çok "kararlı ve samimi olma, kendine güven ve dua alma"ya bağlarım. 

Genç siyasetçilere, adaylara da her zaman şunları önermişimdir: "Fakiri fukarayı kollayın, dualarını alın, kararlı olun, haram ile helali iyi ayırın. Birini seçecekseniz ehili seçin." 


BİR DÖNEM DAHA BAŞKANLIK İSTİYORUM 



Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan uygun görür, halkımız oy verir, Allah da nasip ederse bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorum. 


Bitirmek isteğim projelerim var. Bunlar büyük projeler; her yıl 10 milyon ziyaretçi beklediğimiz tema park, her gün 10 bin kişinin ziyaret edeceği inanç ve tarih müzesi gibi projelere başladık. 



ANKARA ÖRNEK ŞEHİR OLMALI: Ankara şu anda zaten pek çok dünya kentinin örnek olduğu bir marka şehirdir. Ankara'nın bir başka şehri örnek alması için değil, örnek gösterilecek şehir olması için yıllardır çaba gösteriyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı, kentsel dönüşüm projeleri, dev rekreasyon alanlarıyla da bunu büyük ölçüde başardık. Göreve geldiğimde misafirlerimizi gezdirecek Anıtkabir ve Atakule dışında yer bulamazdık ancak şimdi yabancı heyetleri iki üç gün gezdiriyoruz, yetmiyor. Özellikle kentsel dönüşüm projeleri, sosyal yaşam alanları ve dev parklarımızı hayranlıkla geziyorlar. Bunun yanında gezdiğimiz ülkelerden, şehirlerden farklı, ilgi çekici, Ankara'ya yakışır projeler görürsek model alıyoruz tabi... Mesela Şangay'a yaptığımız ziyarette, aydınlatmaya hayran kaldık ve hemen bu konuda çalışma başlattık. İnşallah daha ışıl ışıl, aydınlık bir kentimiz olacak. 


AVRUPA'NIN EN BÜYÜK TEMA PARKI GELİYOR 


Malum ODTÜ yolunda gece gündüz hummalı bir çalışma yürütüyoruz. En kısa sürede bu yolu açarak, Eskişehir Yolu trafiğini rahatlatmayı planlıyoruz. Bunun yanında bir bölümünü seçimlerden önce açmayı planladığımız Avrupa'nın en büyük Tema Parkı için çalışmalarımız sürüyor. Gerçekten Ankara'ya çok büyük prestij kazandıracak bir proje yapıyoruz. Şentepe Antenler bölgesi ile Yenimahalle Metro istasyonu arasındaki Türkiye'nin ilk toplu taşıma amaçlı teleferiğinin yapımı sürüyor. Çok sayıda boylu ağaç dikimi, Kızılay Yenileme Projesi, saat kuleleri, süs havuzları, kentsel dönüşüm projeleri ve yeni aile yaşam merkezlerinin yapımları da tüm hızıyla sürüyor. (ANKARA) 



Akşam Ek


Geri Dön