24 / 04 / 2024

Avsallar'ın imar planındaki sorunlu arsa sektörü vurdu!

Avsallar'ın imar planındaki sorunlu arsa sektörü vurdu!

Dönemin Avsallar Belediyesi'nin yaptığı imar planındaki 1733 metrekarelik arsa inşaat sektörünü vurdu. Temyiz süreci nedeniyle 1 yıldır çivi bile çakamadan bekleyen yatırımcıların daha ne kadar bekleyecekleri de belli değil.



DÖNEMİN Avsallar Belediyesi, yaptığı imar revizyonu ile Avsallar Kalkınma Kooperatifi'ne ait arsayı kamu alanı olarak gösterdi. Konu, Bölge İdare Mahkemesi’ne (BİK) taşındı. Mahkeme, kooperatifin hakkını korumak adına imar planını iptal etti ve planın yeniden yapılmasına hükmetti. Ancak yeni Alanya Belediyesi yönetimi, görevi devralmasının ardından BİK kararını temyize taşıdı. Davanın temyizde olması nedeniyle Alanya Belediyesi aylardır Avsallar'da imar veremiyor çünkü davanın kooperatif lehine sonuçlanması durumunda Avsallar'da imar revizyonu yapılması gerekecek. Böylece dava konusu olan 1733 metrekarelik alan, Avsallar bölgesindeki tüm yatırımların önünü kesti. Avsallar'da inşaat sektörü durdu, yatırımcı Avsallar'ı tercih etmemeye başladı.


'YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILMALI' 

Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, bölgedeki yasal engelin büyük olumsuzluk oluşturduğunu ifade ederek "Bölgede imar verilemiyor. En kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Belediye de yatırımcının önünü açmak için elinden geleni yapacaktır. Davanın en kısa sürede sonuçlanmasıyla bu sıkıntılar aşılacaktır. Yasal engellerden dolayı bekleme gibi bir durum mevcut ancak zaman içinde çözülüp, hem vatandaşın, hem de yatırımcının sorunları ortadan kalkmış olacaktır" diye konuştu. 


'TEMYİZ SÜRECİ DEVAM EDİYOR' 

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürü İlker Şenkal ise, Avsallar Belediyesi'nden kendilerine kalan dava için temyiz sürecini başlattıklarını belirterek "Bize gelen şikayetler oluyor. Özellikle yatırımcılar ve oradan ev alan yabancı misafirlerden. Ancak şu anda dava aşamasında olan bir karar var. Bu süreç içerisinde yapabilecek bir şey yok. Daha fazlasını da söyleme yetkim yok" ifadelerini kullandı. 'ARALIKTA GÜNDEME GELECEK' Alanya Belediyesi İmar Müdürü Murat Satı da yaptığı açıklamada, Danıştay'da bekleyen davanın ehemmiyetini Danıştay yetkililerine anlattıklarını belirterek "Bu konuyla ilgili olarak bazı görüşmeler yaptım. Dosyanın acil ele alınması gerektiğini, davanın 20 bin kişiyi etkileyen bir sorun olduğunu ilettim ve anlayışla karşılandım. Davayı aciller sıralamasına alacaklar. Aralık ayında kapsama sokmaya çalışıyorlar. Bu Danıştay bünyesinde gerçekleşebilecek bir olay. Onlar da konunun ehemmiyetinin farkında. Ama ne zaman sonuçlanır, onunla ilgili bir şey söylememiz söz konusu değil. Sorunun çözümü mahkeme kararının sonucuna göre belirlenecek. Kooperatif lehine çıkacak bir kararla yeniden revize çalışması yapılacak" dedi. 


'HERKES KARARI BEKLİYOR' 

Oğuzhan İnşaat sahibi Hüseyin Erkek ise bölgede yaşanan soruna ilişkin yaptığı değerlendirmede "Ben de 1 yıldır davanın sonuçlanmasını bekliyorum. Benim de o bölgede arsam var, bekleyen projelerimiz var ama ne yazık ki dava sonuçlanana kadar bir şey yapamıyoruz. Zaman zaman belediyeye soruyoruz davanın ne aşamada olduğunu ancak bize sadece karar geldiğinde uygulamaya açacaklarını söylüyorlar. İnşallah kısa zaman içerisinde sonuçlanır" dedi.


Antalya Yeni Alanya 


Geri Dön