26 / 04 / 2024

Ayamama Deresi ıslah çalışması 2014’te bitecek!

Ayamama Deresi ıslah çalışması 2014’te bitecek!

Ayamama Deresi ıslah çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Topbaş, “ İstanbul’daki tüm derelerin ihalesini bitirdik. 2014 sonunda İstanbul kent içindeki hiçbir derede sorun kalmayacak ” dedi...



Ayamama Deresi ıslah çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Topbaş, “İstanbul’daki tüm derelerin ihalesini bitirdik. 2014 sonunda İstanbul kent içindeki hiçbir derede sorun kalmayacak” dedi. 


İstanbul’da dere yataklarını bile işgal eden plansız yapılaşmanın getirdiği taşkın ve sel felaketlerinin bir daha yaşanmaması için dere ıslah çalışmaları ları tam gaz devam ediyor. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  Ayamama Deresi’ndeki Islah çalışmalarını yerinde inceledi. İstanbul’da 1865 km uzunluğundaki dere ve yan kollarının sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini hatırlatan Topbaş, Ayamama Deresi ıslahı çalışmalarında bu bölgedeki sanayi tesislerinin sahiplerine özellikle teşekkür eden Topbaş, “Hangisinin kapsını çalsak bize evet dediler. Ve koca koca binaları yıkıldı. Onlar da kurtuldu ve İstanbul bir daha taşkın problemi yaşamayacak” dedi. 


PARAMIZ VAR HAMDOLSUN 


Ayamama Deresi’ndeki ıslah çalışmalarında  8 km’lik bölümün bittiğini, yaklaşık 3 km’lik kısmın kaldığını söyleyen Topbaş şöyle devam etti: “Ciddi bir yatırım. 159 milyon liralık bir yatırım bu. Paramız var hamdolsun. Bu coğrafyada yaşayan insanların 2.5 milyonunu etkiliyor bu çalışma. İstanbul’daki tüm derelerin ihalesini bitirdik. Yani 2014 yılı sonunda İstanbul kent içindeki hiçbir derede sorun kalmayacak.”


Akşam Gazetesi 


Geri Dön