29 / 03 / 2024

Ayazağa Kültür ve Kongre Merkezi'nin inşaatının yıkımı başladı

Ayazağa Kültür ve Kongre Merkezi'nin inşaatının yıkımı başladı

İnsanların olduğu gibi yapıların da kadersizleri vardır. Bunun en belirgin örneği de Ayazağa'daki Kültür ve Kongre Merkezi olsa gerek. Bu projeyi aslında İKSV gerçekleştirecekti



İnsanların olduğu gibi yapıların da kadersizleri vardır. Bunun en belirgin örneği de Ayazağa'daki Kültür ve Kongre Merkezi olsa gerek. Bu projeyi aslında İKSV (İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı) gerçekleştirecekti.

Turizm Bakanlığı, söz konusu araziyi İKSV'ye 1990 yılında tahsis etmişti, inşaata 1995'te başlandı. Ancak kongre merkezinin inşaatı, yanı başındaki tarihi Süvari Köşkü'nün saçak kofunu geçince Anıtlar Kurulu tarafından durduruldu. Yıllardır da bir tek çivi çakılamadı. 2006'da inşaat Turizm Bakanlığı'na geçti, iki yıl sonra da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay projenin, AVM yatırımlarıyla bilinen Türkmall'a (o günkü adıyla Multi Turkmall) verildiğini açıkladı. Bu açıklamalardan sonra projenin 2010 yılına yetiştirileceği ümidi doğdu. Ne de olsa istanbul 2010'da Avrupa'nın Kültür Başkenti olmuştu ve Sütlüce Kongre Merkezi gibi bazı bahtsız projeler bile tamamlanmıştı. Ancak 2010 yılının son günlerine girdik. Kültür Başkenti unvanını İstanbul yakında teslim edecek. Tam ümidi kesmişken gördük ki, geçenlerde Ayazağa Kültür ve Kongre Merkezi'nin kaba inşaatının yıkımı yeni başladı. Öğrendiğimize göre yeni kültür merkezinin yapımı için Turkmall düğmeye basmış. Bugüne kadar Türkiye'nin alışık olmadığı konseptte bir kültür merkezi yapılacakmış. 3 bin kişilik bir etkinlik salonuyla birlikte projede bin 200 kişilik bir senfoni salonu da olacakmış.
PARA


Geri Dön