23 / 04 / 2024

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi MYO'nun kurulmasına onay!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi MYO'nun kurulmasına onay!

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanlığı, Aydın'ın Germencik İlçesi'nde, Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun kurulmasına onay verdi. Karar, Germencik halkını mutlu etti.



ADÜ bünyesinde, Germencik Meslek Yüksek Okulu'nun kurulmasına, YÖK onay verdi. YÖK'ün kararını, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş açıkladı.


ADÜ Meslek Yüksek Okulu'nun Germencik'e hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Savaş, "ADÜ Rektörlüğümüzle birlikte YÖK nezdinde yapılan girişimler neticesinde Germencik İlçemizde Meslek Yüksek Okulunun kurulması onaylanmıştır. Binası tamamlanmakta olan Yüksek Okulun, bünyesinde açılacak olan bölümler ve öğrenci kontenjanları daha sonra belirlenecektir" diye konuştu.


Germencik Belediye Başkanı MHP'li Ümmet Akın da, YÖK'ün kararının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.


Germencik Meslek Yüksekokulu binasının yapımına Aydın Valiliği, Germencik Belediyesi ve ADÜ Rektörlüğü arasında geçen yıl imzalanan protokolle başlandığını hatırlatan Başkan Akın, binanın, 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlanarak, hizmete açılmasını beklediklerini ifade etti.


Başkan Akın, ilçenin üniversite özleminin son bulacağını belirterek, "Germencik yıllardır beklediği Meslek Yüksekokulu'na kavuşuyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Üniversite binamızın, kaba inşaatı bitti, açılışı inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişecek. İlçemizin üniversiteye kavuşması için yoğun çaba harcayan Sayın Rektörümüz Cavit Bircan'a, eski Valimiz Sayın Erol Ayyıldız'a ve siyasilere çok teşekkür ediyoruz" dedi.


Meslek Yüksekokulu'nun ilçeyi ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel olarak kalkındıracağını dile getiren Başkan Akın, "İlçemizin yapısı göz önünde bulundurularak Meslek Yüksekokulumuzun bünyesinde, Elektrik ve Enerji Bölümü ile Seracılık Bölümü açılmasını bekliyoruz. İmar planımızda birçok yeri, sera alanı olarak belirledik. Meslek Yüksekokulumuz ile ilçemizdeki sera alanlarını ve jeotermal enerjiyi daha bilinçli bir şekilde yöneteceğiz. Bu da ilçemizin gelişip kalkınmasına katkı sunacak. Şimdiden okulumuzun ilçemize ve ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı. (EMRAH DİNÇER)


Aydın Hedef Gazetesi


Geri Dön