27 / 04 / 2024

Aydın İncirlliova'da tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Aydın İncirlliova'da tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Aydın'a bağlı İncirliova Belediyesi ve İncirliova Tapu Müdürlüğü ortaklığı ile hayata geçirilen uygulamada vatandaşlar emlak beyan değeri ile ilgili işlemlerini online ortama aktarabilecek. 



Aydın İncirliova Belediyesi ile İncirliova Tapu Müdürlüğü arasında emlak rayiç değerlerinin online ortamda paylaşılmasına yönelik ortaklık protokolü imzalandı. Sesgazetesi'nden Emrah Dinçer'in haberine göre; söz konusu protokole göre vatandaşlar emlak beyan değerine yönelik işlemlerini elektronik ortamda yapabilecekler.

Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile İncirliova Tapu Müdürü Hatice Şimşek arasında imzalanan protokole göre vatandaşların emlak beyan değerlerini elektronik ortamda daha hızlı olarak yapabilecek.  Protokolün yürürlüğe girmesi sonrasında tapu işlemleri esnasında istenen emlak beyan değeri için vatandaşlar belediyeye gelmeden işlemlerini elektronik ortamda yapabilecek. 

Aydın İncirlliova da tapu işlemleri kolaylaşıyor!

İmzalanan protokol hakkında açıklama yapan Başkan Kaya, “İncirliova Belediyesi olarak ilçemiz Tapu Müdürlüğü ile emlak rayiç değerlerinin elektronik ortamda alınmasına yönelik protokol imzaladık. İmzaladığımız protokol kapsamında, emlak rayiç değer verilerini İncirliova Tapu Müdürlüğü ile elektronik ortamda paylaşacağız. Bu protokol sayesinde vatandaşlarımız belediyemiz ile tapu müdürlüğündeki işlemlerini çok daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecekler. İncirliova Belediyesi olarak hizmet anlayışımız teknolojinin nimetlerinden olabildiğince faydalanan akıllı çözüm yolları üretmek ve vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak. Hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bu vesileyle protokolün hazırlanması ve imzalanması sürecine katkı veren her iki kurumun kıymetli personellerine ve İncirliova Tapu Müdürümüz Hatice Şimşek’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

İmza töreninde İncirliova Tapu Müdürü Hatice Şimşek’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Feride Hülya Erginer de katıldı.

Emlak beyan değerlerinde online döneme geçiş 2023'e kadar tamamlanacak!


Geri Dön