29 / 03 / 2024

Aydın Şengül: İzmir’in iki ayrı yakasına da stat yapacağız!

Aydın Şengül: İzmir’in iki ayrı yakasına da stat yapacağız!

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, son günlerde İzmir kamuoyunu meşgul eden stadyumlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Şengül, hükümetin söz verdiği gibi İzmir’in her iki tarafına stadyum kazandıracaklarını ifade etti




AK Parti  İzmir  Milletvekili Aydın Şengül, son günlerde İzmir kamuoyunu meşgul eden stadyumlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Şengül, hükümetin söz verdiği gibi İzmir’in her iki tarafına stadyum kazandıracaklarını ifade ederek, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerin türlü engellemelerine rağmen İzmir’in iki ayrı yakasına statları yapacağız. Ama orada ama başka yerde…Bu statları mutlaka yapacağız” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarının koro halinde hükümetin İzmir’e yatırım yapmadığını seslendirdiğini söyleyen Şengül, “Buna rağmen hükümetimiz İzmir’e bir yatırım yapmaya kalktığı zaman, belediyeler, gerek dava açarak gerekse plan yetkileriyle her türlü yatırımın önünü kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Stadyumlarda da aynı şeyi yaşıyoruz” diye konuştu.


“KULÜPLER DE SESSİZ KALIYOR”


İzmir’e iki stadyum kazandırabilmek için her türlü fedakârlığı yaptıklarını, ancak belediyelerin engellemelerine İzmir kulüplerinin de sessiz kaldıklarını ifade eden Şengül, “Toplumsal olaylarda en önde gelen ve yürüyen İzmir kulüplerinin yöneticileri ve taraftarlarının, kendilerini yakından ilgilendiren stadyumlar konusunda sessiz kalmalarına anlam veremiyorum. Yapacağımız stadyumlardan öncelikle İzmir’in kulüpleri faydalanacak. Bu stadyumlar hiç kimseye muhtaç olmadan kendi kendini idare edebilecekler. Kendi ayakları üzerinde durabilen stadyumlar olacak” şeklinde konuştu.


Şengül, İzmir’in kavga ve siyasi kısır çekişmelerle kaybedecek zamanı olmadığını da ifade ederek, ”İzmir adına gerek hükümet gerek yerel yönetimler, aradaki çatışmaları bir kenara bırakıp el ele vermeli. İzmir adına ortak neler yapılabilir gayret gösterilerek bu yönde çalışmalar yürütülmelidir” ifadelerinde bulundu. 



Yenigün




Geri Dön