18 / 04 / 2024

Aydın Söke'de konutlarını alamayan mağdurlar müteahhite dava açtı!

Aydın Söke'de konutlarını alamayan mağdurlar müteahhite dava açtı!

Aydın Söke'de 4 yıl önce yapımına başlanan 2 blok halindeki inşaattan ev satın alan 115 kişi, müteahhitin işi yarım bırakması sebebiyle mağduriyet yaşıyor. 



Müteahhit Yaşar Özbaş, Eylül 2017'de, Yenicami Mahallesi’nde 13’er katlı 2 bloktan oluşan 115 konutun inşaatına başladı. Sözcü'de yer alan habere göre; inşaatın temeli atıldıktan sonra da konutlar satışa sunuldu. 115 konut sözleşme ile satıldı. Ev alanlardan bazıları nakit ödeme yaparken bazıları kredi kullandı. Fakat, 18 ayda tamamlanacağı taahüt edilen inşaat, 2019'da durdu. 2 yıl bekleyen ebv sahiplerinden 6’sı geçen yıl Temmuz'da, Söke 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ‘ayıplı mal’ davası açtı.

“DAİRELERİN TESLİM TARİHİ NİSAN 2019’DU”

Dava sürerken mağdurlardan Volkan Topçu, “2017 yılında daire aldım. Teslim tarihi Nisan 2019’du. Ancak 2 yıldan bu yana inşaata bir çivi bile çakılmadı. Buradan ev alan herkesin bir emeği bir hayali vardı. Ama şu anda kimsenin bir umudu kalmadı. Aralıksız her 15 günde bir müteahhidin ofisine gidiyoruz. Ancak verilen ve değişmeyen sözler hep aynı; ‘Yapacağız’, ‘Devam edeceğiz’, ‘Sabredin’.  205 bin lira peşin ödedim. Kalan 40 bin lirayı ise anahtar tesliminde ödeyecektim. Bekçisi olmadığı için inşaata hırsızlar giriyor. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Aydın Söke de konutlarını alamayan mağdurlar müteahhite dava açtı!

Ali İksan Toplan da “Arazim vardı, satıp, 2 daireyi parasını nakit olarak verip, satın aldım. O tarihte 400 bin lira ödedim. Ancak o gün bugündür yapılacak diye bekliyoruz” dedi.

Mevlüt Dilek ise, “Eşim adına bir daire aldım. 135 bin lira ödedim. 20 yılda biriktirdiğim paramı verdim. Bir apartmanda görevli olarak çalışmaktayım. Gecem gündüzüm belli değil. Geceleri kaloriferleri yakıyorum. 4 saatlik uykuyla bu paraları kazandım. Bu binaya yatırdık, bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

‘ÇIKMAZIN İÇERİSİNDEYİZ’

Serpil Karabacak, “Sözleşmeyi yaptıktan sonraki 10 gün içerisinde parayı ödedik. Yıllarca fabrikada çalıştım. Aldığım tazminatımı ve kenarda olan birikimimizi buraya yatırdık. 180 bin lira param gitti. Sözleşme yapılalı 4 yıl bitmek üzere ama inşaat tamamlanmadı. Kandırılmaktan, mağdur edilmekten bıktık. Sağlığımız ve psikolojimiz bozuldu. Çıkmazın içerisindeyim. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Müteahhit Yaşar Özbaş ise, maddi anlamda sıkıntılarının olduğuna amacının kimseyi mağdur etmek olmadığına, işin tamamlanması için formül aradığına dikkat çekti. 

Konut mağdurları bir kez daha meclis gündeminde!


Geri Dön