19 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Dönüşüm dediğin uzun ince bir yol!

Aziz Kocaoğlu: Dönüşüm dediğin uzun ince bir yol!

Konak’taki muhtarlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, en çok kentsel dönüşüm sorularıyla karşılaştı. Başkan, “Bu, uzun ince bir yol gibi. 60 senelik çöküntü 2-3 senede ayağa kalkmaz” diye konuştu



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mahallelerin acil sorunlarına çözüm bulmak amacıyla düzenlediği muhtar toplantılarına Konak ilçesinin 25 mahalle muhtarıyla devam etti. Gültepe’deki Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu Lokali’nde Anadolu, Atamer, Çınartepe, Huzur, Mehmet Akif, Millet, Murat, Saygı, Trakya, Ulubatlı, Yavuz Selim, Zeybek, 26 Ağustos, Boğaziçi, Cengiz Topel, Ferahlı, Güney, Lale, Yenidoğan, Yenişehir, Zeytinlik, Emir Sultan, Levent, Mehtap ve İsmetpaşa mahallelerinin muhtarlarıyla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarların yanısıra toplantıdan haberdar olup kendisini görmek için gelen vatandaşların da taleplerini dinledi. 


Toplantıya Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da katıldı.

Bugüne kadar düzenlenen toplantılarda Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Bornova, Gaziemir, Karabağlar ilçelerinin 140 muhtarıyla bir araya gelerek yoğun mesai yapan Başkan Kocaoğlu, gündelik hayatı kolaylaştıracak acil işleri öncelikli olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Kendisine ağırlıklı olarak sorulan kent dönüşümü, kamulaştırma ve ulaşım konularında da açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin elindeki kaynakları tasarruflu olarak kullandıklarını ve gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında kredibilitesi yüksek bir belediye olduklarını hatırlattı; “Kendi yağımızla kavrulup iş yapıyoruz” dedi. 


Kent dönüşümünden korkmayın!

Kent dönüşümünde kararlı olduklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkan Kocaoğlu, çarpık kentleşmenin yılların birikimi olduğunu söyledi. Amaçlarının kenti ayağa kaldırmak olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Kent dönüşümü dediğin, uzun ince bir yoldur. Bu kentin kent dönüşümüne ihtiyacı var. Tepecik’i, Basmane Meydanı’nı, Dibekbaşı’nı, Mezarlıkbaşı’ını, orayı da burayı da kirleten biziz. Yıllar içinde kent merkezini yıkmışız. Şimdi toparlamaya çalışıyoruz. Ama bu 1-2 günde olacak bir iş değil. 60 senelik çöküntü 2-3 senede ayağa kalkmaz” dedi.

Kent dönüşümünün bu kentin ‘olmazsa olmaz’ı haline geldiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı, dönüşüm olduğu zaman kentin yol, park, spor sahası, kent ormanı gibi tüm sosyal donatı alanlarıyla yaşanılır hale geleceğini vurguladı. Kent dönüşümü konusundaki ilkelerini tekrarlayan Başkan Kocaoğlu, “Kent dönüşümünden korkmamak lazım. Kimsenin burnu kanamadan, kimseyi sokakta bırakmadan, adil şekilde, kimseyi diğerine teslim etmeden, Kadifekale’deki gibi dönüşüm yapacağız. Yaparsak, böyle yapacağız” diye konuştu. 


Gürçeşme Caddesi genişleyecek

Kamulaştırma konusunda belediyecilik tarihinde Türkiye’de bir numara olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 yıllık görev süresi boyunca 800 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını hatırlattı. Mümkün olan yerlerde kamulaştırma yaparak projelerine hız verdiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, yıllardan süregelen bir problem olan Gürçeşme Caddesi’nin açılması için kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını müjdeledi. Başkan, Gültepe Kültür Merkezi’nin yapımı için çalışmaların sürdüğünü de kaydetti. 


Aktarma şart

Ulaşım konusunda da açıklamada bulunan Başkan Kocaoğlu, 300 yeni otobüsün yıl içinde filoya katılacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Ulaşımda aktarma sistemine dünya alıştı, bizim de alışmamız lazım. Önemli olan aktarmalarda vatandaşı bekletmemek. İndi-bindiye alışmadan bu kentin ulaşım sorununu çözemezsiniz. 500 tane daha otobüs alsam, kentin ortasında otobüsün içinde bekler, bir adım yol gidemezsiniz”. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön