25 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: İzmir metrosunun yapılması lazım

Aziz Kocaoğlu: İzmir metrosunun yapılması lazım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile uyum içinde çalıştıklarını
söyledi



Belediye Başkanı Kocağlu, basın mensuplarının sorusu üzerine, Bakan Yıldırım'ın  İzmir  ziyareti sırasında, metro çalışmalarıyla ilgili olarak "Bu metronun da yapılması lazım. Bu iş tecrübe, ehil kadrolar ister. Bunlar varsa kimse engel çıkaramaz" sözlerini değerlendirdi.

Göreve geldiği günden bu yana metro çalışmalarını tamamlamak için elinden geleni yaptığını kaydeden Kocaoğlu, "Ulaştırma Bakanlığının projelerinde de gecikmeler yaşanıyor, o gecikmeler de bizi üzüyor. İyi niyetle Bakanlığımız da biz de uğraşıyoruz, bunu herkes biliyor, hele İzmirliler herkesten çok biliyor. Bakanla uyum içinde çalıştığımızı herkes biliyor. Bu metro bitecek" diye konuştu.

-BAKAN YILDIRIM'IN AÇIKLAMASI-
Binali Yıldırım, dün AK Parti İl Başkanlığında bir gazetecinin "Metro konusunda destek olacak mısınız?" sorusu üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

"Aliağa-Menderes'te yaptığımız ortada. Talep olursa ona duyarsız kalmamız söz konusu olamaz. 10 yıl önce 'Metro yapacağız' diye yola çıkanlar hala 'Yapacağız' diyorsa, İzmirliler usanmıştır. Gecikmeye mazeret aramak işin kolay yolu. Binlerce ihale yapıyoruz, iptal edilenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Mazeret üretmek kolaydır, hizmet üretmek zordur. Kimsenin elindeki işi zorla almayız. Önemli olan İzmir'e, İzmirlilere hizmet. Bugün çevre yolunu yapmasak şehiriçi trafiği düşünün. Bu metronun da yapılması lazım. Bu iş tecrübe, ehil kadrolar ister. Bunlar varsa kimse engel çıkaramaz. Kurumlardan şikayet etmeye hakkınız yok. Her kurumun amacı hizmete destek olmaktır. Aksini yapan varsa gereği yapılır."
AA


Geri Dön