26 / 04 / 2024

Aziz Torun: Tazminatın üstünde para ödedik!

Aziz Torun: Tazminatın üstünde para ödedik!

Torunlar İnşaatın sahibi Aziz Torun tazminat tutarından çok para ödediklerini savundu. Aziz Torun, 10 işçinin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin, "Tazminatın üstünde paralar ödedik ama giden geri gelmiyor" dedi.



Torunlar İnşaat'ın sahibi ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, geçen yıl yaşanan asansör faciasında ölen işçilerin ailelerinin maddi anlamda mağdur olmalarını önlediklerini belirterek, "Hukuki olarak sonuçta çıkacak olanın çok üstünde meblağları ödedik ama manevi olarak elbette giden geri gelmiyor" dedi. 


Mecidiyeköy'de geçen yıl yıkılan Ali Sami Yen Stadı arazisindeki Torunlar şantiyesinde, 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin görüşleri sorulan Torun, mahkeme sürecinin hâlâ devam ettiğini belirtti. Torun, konuya ilişkin, "Biz sigortanın sürecinde, hukuki süreci de beklemeden tazminatlarını olması gerekenin üstünde, hukuki olarak sonuçta çıkacak olanın çok üstünde meblağları ödedik. Onların en azından maddi olarak mağdur olmamalarını sağladık. Şu anda yapabileceğimiz bu olduğu için. Ama manevi olarak elbete giden geri gelmiyor. 

Onların üzüntülerini paylaşmaktan başka, hiçbir inşaatta, böyle bir kaza yaşanmasın" şeklinde konuştu. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Torun'un acılı ailelerle irtibat kurduğunu söyleyen Torun, Türkiye'de iş güvenliğine ilişkin bir soru üzerine de, kendisinin 1976-1982 arasında iş müfettişi olarak çalıştığını anımsattı. 


Cumhuriyet


Geri Dön