25 / 04 / 2024

Aziz Yeniay: Ölü fiyata ev satmayın!

Aziz Yeniay: Ölü fiyata ev satmayın!

Aziz Yeniay, "Ölü fiyata ev satmayın. Kamulaştırmada mağduriyet olmaz, size teminat veriyoruz"



İstanbul ve Trakya bölgesinde geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinin ardından, afetten zarar gören Halkalı bölgesindeki konutlar, durumdan faydalanmak isteyen alıcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye giderek emlakçı olduğunu ileri süren rantiyeciler, hasarlı evlerin sahiplerine değerinin yarısı kadar fiyat önererek konutlarına talip oldu. Vatandaşın durumu kendisine intikal ettirdiğini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, durumdan istifade etmek isteyenler olduğunu ancak halkın bu gibi öneriler karşısında "ölü fiyatı" dikkate almaması gerektiğini kaydetti. Konutları ucuz yoldan elden çıkarmanın gelecekte mağduriyet doğuracağını ifade eden Yeniay, "Biz bölgedeki tüm satışlar dursun demiyoruz ama niyete dikkat etmek gerek. Ölü fiyata evleri satmasınlar. Devlerin adımlarını beklesinler" dedi.

Planlama yapılıyor
Bölgede yer alan Hasanoğlu Deresi, Nakkaş Dere, Ayamama Deresi ve Kaynarca Deresi'nin etrafında yer alan tüm yapıların kamulaştırılmasına gerek kalmayacağını kaydeden Yeniay, şöyle devam etti: "Örneğin Hasanoğlu ve Nakkaş Dere ıslah edilerek halledilebilir. Ancak eylem planı çalışmaları devam ediyor. Eğer bunun sonucunda kamulaştırma kararı alınırsa da yasa her zaman vatandaşın lehinedir. Vatandaşı ikna etmeyecek bedellerle uygulama yapılmaz. Oyuna gelmesinler. Pazarlığa girmesinler. Kamulaştırmada mağdur olmayacaklarının teminatını biz veriyoruz."

6 binden çok hasarlı konut hasarlı
Yeniay, Halkalı bölgesinde sel  yüzünden 6 binin üzerinde konutun hasar gördüğünü, 800'den fazla konutu da su bastığını belirterek, "Su basmayan konutların alt yapı ve tesisatları tamemen hasarlı. Felç halde..." diye konuştu.
Gazete Habertürk


Geri Dön