25 / 04 / 2024

Badeer İş Fırsatları ve Yatırımları Zirvesi 5-6 Aralık’ta!

Badeer İş Fırsatları ve Yatırımları Zirvesi 5-6 Aralık’ta!

Türkiye’de iş kurmak ya da yatırım yapmak isteyenler Badeer İş Fırsatları ve Yatırımları Zirvesi kapsamında 5-6 Aralık’ta İstanbul’da bir araya gelecek. Zirveye 40’dan fazla ülkeden 200’ün üzerinde yabancı yatırımcı katılacak.



Türkiye’de iş kurmak ya da yatırım yapmak isteyenler 5-6 Aralık’ta İstanbul’da buluşuyor. Türkiye’de 3 milyar dolarlık yatırımın yolunu açacak Badeer İş Fırsatları ve Yatırımları Zirvesi'nde 1 milyar dolarlık yatırım fonunun ön anlaşmayla hayata geçmesi planlanıyor.

Star Gazetesi'nden Yaşar Kızılbağ'ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenecek Badeer İş Fırsatları ve Yatırımları Zirvesi'ne 40’dan fazla ülkeden 200’ün üzerinde yabancı yatırımcının katılması hedefleniyor. Yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcıyla bir araya getiren fuara Arap ülkelerinin ağırlık kazanacağı ancak ABD, Japonya, Fransa, Kosova gibi dünyanın dört bir yanından 40’dan fazla ülkenin katılım sağlayacak.

Zirvenin ilk günü bilgilendirme panelleri yapılacağını, ikinci gün de firmaların ilgilendikleri yatırımcılarla bir araya geleceğini söyleyen Badeer Yatırım Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Ali Ercoşkun, “Son yıllarda Arap yatırımcı, gayrimenkul sektörüyle ilişkilendiriliyor. Oysa biz, zirvenin yürütme kurulu üyesi Katarlı Bader Al-Saeed gibi sanayi, sağlık, enerji gibi diğer konularla ilgilenen yatırımcı firmaları da ülkemize çekmek istiyoruz. Bu anlamda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, zirveye katılım sağlayan ülkelerin en büyük firmalarıyla, Türkiye’deki en büyük firmaları bir araya getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Zirvede kuracakları masalarda en az 1.500 iş görüşmesi hedeflediklerini söyleyen Ali Ercoşkun, 50 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı planlayan 30’un üzerinde yatırımcının zirvede yer alacağını ifade etti. Yatırımcıların 8 ayrı alanda yatırım planı olduğunu belirten Ercoşkun “Zirve yapılmadan da el sıkışma noktasına gelen ortaklıklar var” diye konuştu.
 


Geri Dön