19 / 04 / 2024

BAE vatandaşı yazlık alırsa Türkiye'ye yatırım da yapar

BAE vatandaşı yazlık alırsa Türkiye'ye yatırım da yapar

Forbes'a göre dünyanın en zengin 77'nci kişisi BAE'li işadamı Abdülaziz el Ghurair ülkesinin vatandaşlarının Türkiye'de yazlık almasına yardımcı olunmasını istedi...



Forbes'un en zengin listesinde 77'nci sırada yer alan BAE'li işadamı, bankacı Abdülaziz el Ghurair, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Köksal Toptan ile görüştü. Yoğun programının arasında SABAH'ın iki ülke ilişkileri, turizm, ekonomik kriz konusundaki sorulara yanıtlar verdi.

SIFIRDAN İKİNCİLİĞE
El Ghurair, ülkesinin bugün Türkiye'nin ikinci büyük ortağı konumunda olduğunu belirtti. Daha fazla Türk turist beklediklerini dile getiren BAE'li yetkili, hükümetin Ortadoğu'daki arabuluculuk çalışmalarını bölge ülkeleri olarak "hayranlıkla izlediklerini" dile getirdi.

* Türkiye ile BAE arasında giderek büyüyen bir ticaret var. Sizce bu bağ nasıl ilerletilebilir?
20 yıl önce Türkiye ile BAE arasındaki ticaret neredeyse sıfırdı. Bugünse, BAE, Türkiye'nin ikinci en büyük ticari ortağı durumuna geldi. Türkiye BAE'yi keşfetti. Biz de Türkiye'yi ciddi bir ortak olarak görüyoruz. Kültürel alanda da çalışmalıyız. Türkiye de çok büyük bir tarihe sahip. Topkapı Sarayı'nı ziyaret ettim. Oradaki sanat eserlerinin BAE'ye götürülmesi üzerinde çalışıyoruz. Böylece sizin kültürünüzü bizim halkımız da görebilir. Ayrıca burayı ziyaret etmeye teşvik edebiliriz.

80 SEFER YAPSIN
Ayrıca BAE vatandaşları, tatil amaçlı olarak daha çok ABD, İngiltere, Avustralya'ya tercih ediyor. Oysa ki bu kabul edilemez. İki ülke karşılıklı turist ziyaretlerinin artması için tanıtımlarını arttırmalı. Vatandaşlarımın burada yazlık almalarına yardımcı olunmasını istiyorum. Böylece buraya alışır ve yatırım da yapabilirler. Karşılıklı uçuşları haftada 80'e çıkarmak ortak hedefimiz olmalı. Yolcu dışında kargo ve gıda da almak istiyoruz. Sizin incirinizin BAE'ye gelmesini istiyoruz.

ORTAKLIK EVLİLİK GİBİ
* Türkiye de sizin gibi yatırım bekleyen ülkelerden biri. Körfez bölgesindeyse büyük bir kapital var. Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen Körfez şirketlerine nasıl bir tavsiyede bulunursunuz?
Bence buraya birilerini göndermeliler. Burayı tanımalı, çok iyi çalışmalılar. e-posta üzerinden burayı tanımak mümkün değildir. Ortaklık evlilik gibidir. Doğru bir eşe sahip olduğunuza emin olmalısınız. Ve masaya para dışında ne koyduğunuza bakmalısınız. Tüm bölge şirketlerini buraya yatırım yapmaya teşvik ediyorum.

Sabah


Geri Dön