26 / 04 / 2024

Bağcılar'da engelliler için özel akademi açıldı!

Bağcılar'da engelliler için özel akademi açıldı!

Bağcılar'da Engelliler Akademisi açılıyor. Bağcılar Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan kazandığı proje ile yapılacak Akademi'ye Bağcılar'da ikamet eden engelliler katılabilecek



Bağcılar'da Engelliler Akademisi açılıyor. Bağcılar Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan kazandığı proje ile yapılacak Akademi'ye Bağcılar'da ikamet eden engelliler katılabilecek.

18 aylık bir süreyi kapsayan proje ile engellileri iş sahibi yapmaya yönelik el becerilerini geliştirme eğitimleri verilecek. Proje ile Bağcılar'da ikamet eden bin engelli eğitilecek. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda verilecek eğitimlerle engelliler meslekî eğitimler alacak. Toplam 1 milyon 253 bin TL'lik bütçe ile hazırlanan proje kapsamında 27 kişi de istihdam edilecek. Kursa katılacak engellilere, mantar üretimi, ahşap oyuncak üretimi, bayan-erkek kuaförlüğü eğitimi, tekstil eğitimi ve benzeri el becerilerini geliştirme eğitimleri verilecek. Ayrıca, proje kapsamında kültür sanat aktiviteleri gerçekleştirilecek. Proje kapsamında engellilere, merkezde görevlendirilecek uzman psikologlar tarafından danışmanlık hizmeti de verilecek. Projede engellilerin çocukları da unutulmadı. Çocuklar da merkezde açılacak kreşten ücretsiz yararlanabilecek.

Bir buçuk yıl devam edecek proje kapsamında 4 eğitim periyodunun düzenlenmesi hedefleniyor. Ayrıca eğitimler boyunca engelli kursiyerlerin ürettiği el emeği ürünlerden oluşacak sergiler de açılacak. Eğitimlere farklı engel gruplarındaki engelliler katılabilecek.

Engellilerin sosyal hayata katılımı için önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Engelliler Sarayı'nın ve burada uygulanacak olan Engelliler Akademisi'nin bunun en somut göstergesi olduğunu ifade etti.

Zaman


Geri Dön